A: S: 2| W: 1| Z: 2| I: 2| P: 1| A: 1
U: MP,S: 2| MA,MO,Skr,Śl,Kż,B,O,W: 3| L,A: 4
Atuty: Urodzony lotnik; pamięć przodka; tropiciel
– Wiesz Shiro, wszystko zależy od tego, jakie zwyczaje mają smoki spoza bariery. Albo stanowią dzikie stado, albo tylko pięcioosobową grupkę, albo wędrują same. Tam świat różni się tym, że przeważnie nie ma stad i panują surowe zasady. Jak wspomniałem, ja miałem matkę i ojca którzy tylko potrafili polować. Miałem też rodzeństwo; brata Czerwonego, brata Kamienia i siostrę Insyrię. Byłem najsłabszy i groziła mi śmierć, każdy mnie odpychał od jedzenia. Jednak byłem sprytny i gryzłem wszystkich po ogonach. Wkrótce Czerwony zaczął traktować mnie lepiej. Matka oczywiście chciała nauczyć nas polowania i koniec, ale uciekłem i znalazłem się tutaj. Z pewnością są rodziny smoków poza barierą które nie mają takiego życia ale to zależy od zwyczajów i pochodzenia rodziców– Na prośbę opowiedzenia o Runie Ognia, uśmiechnął się i rzekł – Runa Ognia jest wspaniałą czarodziejką i moją mistrzynią, bowiem to ona uczy mnie magii, abym potem mógł stać się magiem Ognia. To ona, tak jak inni przywódcy stad, podejmuje ważne decyzje, prowadzi ceremonie tudzież zebrania.... Jest cierpliwa, to widać.. Coś jeszcze mam powiedzieć? Mój dom? Ogień jest moim domem, mam swoją jaskinię poznałem już parę smoków ze stada... Lewitację i Rahvik na przykład
Licznik słów: 192
:.....my nie widzimy:.....::.....my nie widzimy:.....:
~~~~~~~~My wciąż musimy dokonywać wyborów.
Zwierzę jedynie działa, jest.
My jesteśmy spętani, one wolne.
Zatem
być ze zwierzęciem, to zaznać odrobiny
WOLNOŚCI
~ATUTY~
I —
II —
III —
IV —
V —
VI —