A: S: 1| W: 4| Z: 1| I: 5| P: 1| A: 2
U: B,S,L,O,W,K?,Skr,?l,M: 3| A,MA,MO,MP: 4
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Nieugi?ty; Wybraniec bogów
Uśmiechnęła się przepraszająco, unosząc smukły łeb, gdy samiczka drgnęła przestraszona. Zakołysała ogonem, układając wygodniej pierzaste skrzydła na grzbiecie.
– Przepraszam, nie chciałam się przestraszyć – zamruczała miękkim głosem, podziwiając to malutkie stworzonko. Hipnotyzująca musiała ją tu przynieść, bo jakoś wątpiła, aby to maleństwo większe od zająca samo tutaj przykicało. Była taka malutka! Serce Czarodziejki rosło, gdy na nią patrzyła, a w jej duszy odradzało się to nowe dla niej pragnienie, aby posiadać własne potomstwo. Poczuła żal rozlewający się po jej duszy, bo miała świadomość, że nigdy nie będzie miała piskląt ze swym ukochanym, który spoczywał w ziemi.
Zdusiła westchnięcie.
Dostrzegła ten zadziwiony wyraz pyszczka samiczki, a podziw w jej oczkach zaskoczył Czarodziejkę, ale mimowolnie ściągnęła łopatki, pusząc pióra na skrzydłach.
– Miło Cię poznać, Rahvik, ja jestem Ulotne Wspomnienie, Czarodziejka i była podopieczna twojej mamy, a także jej przyjaciółka. Możesz mi mówić jednak Ailla – odpowiedziała ciepłym głosem, przekrzywiając łeb na bok.
– Tak, pouczymy się, jak stawiać te śliczne małe łapki, będziesz prędka, niczym rączy zajączek – dodała, uśmiechając się szerzej.
Zamrugała powiekami, słysząc komplement, który padł z pyszczka młodej.
Zaśmiała się cicho i zniżyła łeb, liznąwszy w policzek pisklę.
– Dziękuję ci bardzo, kochanie, ty też jesteś małą ślicznotką – odpowiedziała, a potem odsuneła się o krok, rzucając jej figlarne spojrzenie morskich ślepi.
– To jak, będziesz mnie gonić? Jeżeli mnie złapiesz, dostaniesz nagrodę – kusiła.
A potem stanęła na rozstawionych nieco łapach, uginając je lekko w kolanach. Skrzydła luźno ułożyła po bokach, unosząc rozluźniony leciutko ogon. Szyję obniżyła i wyciągneła, tak iż tworzyła linię prostą z kręgosłupem i ogonem.
Tknęła ją nosem w bark.
– Gonisz! – rzuciła, a następnie ruszyła do przodu.
Nie biegła szybko, truchtała, stawiając kolejno łapy, chcąc, aby młoda obserwując ją, uczyniła podobnie.
Licznik słów: 290
Nie poddawaj si? rozpaczy. ?ycie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marze?, jest tylko zupe?nie inne. Zatem, , b?d?cie wierni, id?cie.
Atuty:
Inteligentna
Niezdarna Wojowniczka ~ Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakuj?cy ma dodatkowe +1 do ST;
Nieugi?ta ~ Pod koniec walki, je?li smok mdleje z powodu otrzymanych ran, mo?e zada? swojemu przeciwnikowi cios, przed którym obrona jest niemo?liwa;
Wybraniec Bogów ~ Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybran? przez siebie akcj? raz na pojedynek, misj? czy polowanie
Posiadane:
Mi?so: ~
Kamienie: ~
Inne: Eliksir zwi?kszaj?cy inteligencj?; Eliksir Lecz?cy rany ci??kie; Zielona ?uska G?osu Zapomnienia; Liliowy pukiel futra Ga??zki Ja?minu; Bia?e pióro z czerwonymi znaczeniami ?nie?nego Kolca; C?tkowane br?zowe pióro Bezkresnej Galaktyki; Bia?o z?ota ?uska Dwuznacznej Aluzji
PH: 2
Galeria:
By P?owy;By Krn?brny; By Piaskowa;By Arijka;By Wa?ka;By ZUSanna
Rhastath
A: S:2|W:2|Z:1|P:1
U: A, O:3|?l, Skr, MO, MA:1