A: S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 2| A: 1
U: MA,MO,B,L,Pł,A,O,Kż,MP:1|Śl,Skr,W:2
Atuty: Spostrzegawczy; Pamięć przodka; Lekkostopy; Znawca Terenów; Zdrów jak Ryba
Widziałem emocje jakie okazywał teraz samiec. Może to dlatego, że był młody i pisklęca ciekawość czasem dalej brała u nie górę spychając na bok zdrowy rozsądek? Każda opcja mogła być prawdziwa, może to po prostu jego charakter? Nie mnie już to oceniać. Ja teraz po prostu mogę, albo raczej muszę odpowiadać na jego pytania. Zastanawiałem się czy nie lepiej byłoby po prostu odejść już wtedy gdy zaczynał się dopytywać o moje zachowanie. Nie pomyślałem... I teraz jestem za to karany. ~ Nie. Zapewne wpadłeś już na to, że znajomość historii wolnych stad zaczyna się u mnie wraz z moim przybyciem, a konczy się na dzisiejszym dniu i tym co oboje usłyszeliśmy na spotkaniu, lub spotkaniach młodych. On sam nie odpowiedział mi gdy pierwszy raz o to zapytałem, więc nie odpowie gdy zrobię to po raz drugi. ~ Odpowiedziałem spokojnie obserwując adepta. Ciekawiło mnie dlaczego wydaje mu się to takie ekscytujące... Gdyby sam musiał, żyć z czymś takim pewnie nie byłoby mu tak wesoło. ~ Wątpię. On ciebie słyszy, pewnie też rozumie, ale nie może wpłynąć ani na mój głos, ani na moje źródło, więc nie masz zbytnio opcji na komunikacje z nim.~ Kolejna wyczerpująca odpowiedź, która powinna ostudzić zapędy Krwistego. Za to kolejne jak i ostatnie chwilowo pytanie rozgniewało mnie. Nie tak, żeby było to w jakikolwiek sposób po mnie widać, ale jednak zawsze. Skoro mi nie wieżył to po co zadawał tyle pytań? Mógł zawsze uznać mnie za niespełna rozumu i odejść. ~ Nie masz. Ja nie mam jak ci udowodnić, że mówię prawdę, a ty nie masz jak mi udowodnić, że kłamię. To nie ja doszukiwałem się odpowiedzi, której prawdziwość jest dla wielu wątpliwa. ~
Licznik słów: 277
Głos Vozuriima
Spokój jest największym szaleństwem naszych czasów. Atuty:
~ Spostrzegawczy ~
Jednorazowo +1 do percepcji.
~Pamięć Przodka ~
Minus 2ST na A i O przeciwko drapieżnikom.
~ Lekkostopy ~ Smok ma automatyczny sukces przy teście na podkradanie się do zwierzyny łownej. Do użycia raz na dwa tygodnie w polowaniu. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. Zużyty: Do 20.03.2018
~ Znawca Terenów~ Raz na dwa tygodnie smok napotyka na polowaniu/wyprawie dodatkową zdobycz (dającą 4/4 mięsa), kamień czy dorodne zioło (w zależności od tego czego akurat szukał). Zużyty: Do 23.10.2018
~ Zdrów jak ryba ~
Szansa na wystąpienie chorób i powikłań spada. O pojawieniu się ich świadczy tylko wynik 9 z rzutu k10. Posiadane:
~ Mięso/Owoce: 0/4 | 0/4
~ Kamienie: —
~ Inne: duża perłowa łuska smoka górskiego, dwa szmaragdowe pióra wczepione za uchem. Dialogi: #66FF66