A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Wszedł do Świątyni z bardzo ważnym pytaniem i sprawą! Duszki wszystkie pewnie znały tutaj Axarusa z niecodziennych wymian, jak na przykład zamówienie na śmiertelnie trujące ośmiorniczki. Tym razem łowca przyczołgał się z czymś na wzór olbrzymiej miski z kamienia lub... gliny? Ciężko powiedzieć! W każdym wypadku, w środku była woda i łowca transportował to za pomocą maddary. Kolega Krabusia był razem z nim, by dopilnować przeprowadzenia transakcji.
– DUSZKOWIE! – Krzyknął, żeby wszystkie obudzić. – Sprawa taka, delikatna jest. – Zaczął. – Potrzebuję czterech langust, ale nie martwych, to bardzo ważne! Muszą być żywe langusty, Krabuś mi kazał, to znaczy, ja sobie kazałem. Zatem cztery żywe langusty za jeden szmaragd, da radę? No ostatecznie mogą być trzy, no ale wolałbym cztery, do tej miski, żeby sobie od razu weszły! Dziękuję, interesy z wami to przyjemność, oto zapłata. – I położył na piedestał szmaragd. Uśmiechnął się serdecznie, a Kolega Krabusia zaklekotał szczypcami.
//Szmaragd za żywe langusty
Licznik słów: 155
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|