A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Skoro się nie śmieje, to znaczy, że to chyba nie był taki zły pomysł, prawda? Przez moment stałem w bezruchu czekając na jakąś reakcję Niegasnącej Iskry, chociażby taką negatywną. Ale skoro niczego nie usłyszałem, toteż postanowiłem zaatakować po raz kolejny. Tylko jak?
No cóż, jak widać, moje pomysły są coraz bardziej śmieszne i surrealistyczne, ale tym razem, myślę, że wymyśliłem coś nawet godnego uwagi.
Otóż korzystając z wiedzy na temat piorunów postanowiłem, że użyję wyładowań elektrycznych. Jak wiadomo piorun uderza w najbliżej znajdujące się obiekty, a skoro tak, to jeśli stworzę taki piorun, upewnię się, że nie zaatakuje mnie, to jest duże prawdopodobieństwo, że wyląduje na samicy.
Gdy tylko pomysł ten zaświtał mi w głowie wziąłem się do roboty. Wyobraziłem sobie normalny piorun. Wielki, lśniący niebezpiecznie, miał uderzyć w prawy bok samicy. Jego celem było oparzyć samicę dość mocno, ale nie na tyle, by zrobić jej wielką krzywdę. Jako że w okolicy nie było praktycznie niczego prócz naszej dwójki piorun powinien w nią trafić bez problemów, zwłaszcza, że ja sam, pozwoliłem sobie dodać mojemu atakowi takich właściwości, by szerokim łukiem omijał moją postać. Piorun miał się pojawić nad naszymi głowami i generować ciąż nowe wyładowania, tak jakby "nigdy się nie kończył." W ten sposób, gdyby jedno odnóże piorunu nie trafiło w Iskrę, to na pewno trafi inne.
Dobry pomysł? Bo innego nie mam. Tchnąłem więc maddarę w swoje wypociny i czekałem na rezultaty.
Licznik słów: 233
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.