A: S: 5| W: 4| Z: 3| M: 1| P: 3| A: 1
U: W,Pł,B,L,Prs,MP,MA,MO,Kż,Śl: 1| Skr,O: 2| A: 3
Atuty: Strateg; Pełny Brzuch; Chytry przeciwnik; Czempion; Przezorny; Poświęcenie;
Zareagowała tak jak zazwyczaj... Jakby stanął jej na krtani i dodatkowo miotała się, aby zaczerpnąć powietrza. Nie rozumiał tej przesadnej ekspresji, ale nadal utrzymywał uśmiech na swoim pysku.
– Tak. W sensie, że nie tylko towarzyszami podróży. Byłabyś moją... wybranką.
Sprecyzował, gdyż sam do końca nie wiedział jak ująć słowo 'partnerzy' w swoim rozumowaniu. Teraz już jednak Velka mu wyjaśniła nieco.
Gdyby Erlyn podlegała klasyfikacji wojowniczej z północy i byłaby zawodowym dowódcą w siłach stadnych, oczekiwano by po niej, że będzie ciężko pracowała i awansowała. W przypadku, kiedy awans ominąłby ją zbyt wiele razy, zwolniłaby się ze służby. Było zupełnie tak, jakby odpowiedzialnością Erlyn było wejść w pewnym momencie z przyjacielem w umowę partnerską. Jeśli się to nie zdarzy, straci stanowisko.
Czy ten ktoś, kto dowodził jego przyjaciółmi, zastąpiłby wówczas Erlyn inną samiczą przyjaciółką najwyższego stopnia, dopóki Khart w końcu by którejś nie wybrał? Nie chciał żadnego zastępstwa!
Rozumiał silne oraz słabe strony Erlyn i wiedział, że nie poddałaby się panice w niebezpiecznej sytuacji. Ponadto, co przyznawał z zaskoczeniem, mógł jej zaufać, że we śnie nie spróbuje mu zaszkodzić. Wszystko to wyglądało na dobre cechy u partnerki, a nie miał żadnej gwarancji, że zastępcza samica również by je posiadała.
– Chcę, abyś wiedziała, jak ważna jesteś dla mnie i że nie chcę Cię stracić. Nie, nie obawiaj się, że zrobiłaś coś źle. To bardziej awans, niż degradacja.
Samiec nawet cicho się zaśmiał. Erlyn najwyraźniej wiedziała o związkach jeszcze mniej niż on.
Licznik słów: 241

*Strateg
Raz na pojedynek/wojnę/2 tygodnie polowania +1 akcja podczas walki przeciwko co najmniej 3 przeciwnikom/polując na co najmniej 4 sztuki zwierzyny)
Następne użycie: 03.04
*Pełny brzuch
– 1/4 pożywienia do sytości; leczony dostaje bonus już od min. ilości ziół
*chytry przeciwnik
+2 st do akcji przeciwnika raz na walkę
Następne użycie: –
*Czempion
+ 1 sukces do akcji ataku, raz na walkę
*Przezorny
+2 ST dla przeciwnika kontrującego
*Poświęcenie
+1 Sukces w ataku kosztem rany lekkiej