A: S: 2| W: 2| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 2
U: Pł: 1| MO,MA,L,W: 2| M,MP,B,Śl,Kż,Skr,S: 3| A,O: 4
Atuty: Wytrwały; Chytry Przeciwnik; Czempion; Utalentowany
//ło! wybacz, że dopiero teraz, z głowy mi ta fabułka wyleciała xD
Oddech kłapnęła szczękami. Nazwy, wszędzie było ich pełno, a najwięcej tych, których znaczenia nie znała. Trochę ją to przejęło, ponieważ myślała, że po tylu księżycach życia, nie będzie musiała co chwila martwić się o swoje niedouczenie. Tak czy inaczej zapamiętała imię niebieskiego i postanowiła, że zapyta o nie, kiedy sama udzieli mu odpowiedzi. Niegrzecznie byłoby wtrącać własną ciekawość, przed zaspokojeniem czyjejś –Niecodzienna uroda– odezwała się na wstępie, jakby chcąc lepiej przygotować się do odpowiedzi. Smoki czasami zwracały uwagę na jej wygląd, więc i Wodny nie zaskoczył jej swoim zainteresowaniem. Sama lubiła przyglądać się rozmówcom i w pewnym sensie cieszyła się, kiedy znajdywała, kogoś równie ciekawskiego, czy wnikliwego –Zawsze. To ph-przez be-brak warg i mniej ... umięśniony pysk.To znaczy, mniej w nim nerwów, nie ma, więc mos-możliwości, żebym wyg-wyglądała inaczej– Nie trzeba było być geniuszem, albo szczególnie znać się na anatomii, żeby to dostrzec. Oddech tworzyła słowa, dzięki odpowiedniemu ukształtowaniu wewnątrz szczęki, pozostałe gady zaś, miały wystarczająco ruchome wargi. Ogółem smoki były jakieś takie "żywe" na pyskach. Te ich nozdrza, policzki, bez przerwy unoszące się łuki brwiowe. Wszystko to jasno dawało znać o samopoczuciu danej jednostki. Oddech zawsze była... smutna, jak zauważył Wodnisty. Żadnego ruchu, poza otwarciem i zamknięciem szczęk –To przydatne bo trudniej go us-uszkodzić– skwitowała, zastanawiając się przy okazji, czy nie zrazi niebieskiego, tego typu opisami.
–Dlaczego akurat Błękitny Szkwał? To znaczy, jeżeli mam ph-prawo zapytać– wypaliła nagle, żeby nie zapomnieć o nurtującym ją słówku. Nie chciała pytać bezpośrednio, więc stwierdziła, że może dowie się czegoś o samym smoku, a przy okazji o słowie, którego nie znała.
Licznik słów: 270
Płomień Pustyni [/url] | Oddech Pustyni | Piaskowa Łuska | Piasek
Chwilowo nie prowadzę nauk!
Jeżeli nie odpisałam w ciągu trzech dni, nie bójcie się wysłać notki z przypomnieniem :3

Atuty:
Wytrwały
Chytry przeciwnik | (+ 1 ST dla przeciwnika)
Czempion | (+ 1 sukces do ataku fizycznego)

Piaskowa w wykonaniu innych ♥