A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Uśmiechnąłem się lekko słysząc komplement Iskierki.
-Może powinienem podtrzymywać cały czas ten czar.– zażartowałem. Ale gdy tylko usłyszałem kolejne polecenie natychmiast spoważniałem.
No dobra, mam się podświetlić z jednej strony a z drugiej zapłonąć. Czyli muszę wygasić jedną część ciała, by ją podpalić.
No i tak też zrobiłem. Wydzieliłem sobie niewidoczną dla Iskierki linię, która biegła dokładnie przez środek mojego ciała, dzieląc mnie na prawą i lewą część. Prawą postanowiłem zostawić bez zmian, a lewą zapalić. Wyobraziłem więc sobie jak moja poświata stopniowo przygasa. Fiołkowe światło stawało się coraz bledsze, by przejść w liliowy kolor, a potem całkowicie utonąć w moich ciemnofioletowych łuskach. Teraz, dalej podtrzymując maddarę na powierzchni łusek zacząłem ją podpalać.
Wpierw, by przypadkiem się nie zranić nakazałem wewnętrznej maddarze chronić mnie przed ciepłem i płomieniami. Miała nie pozwolić na to, by płomienie mnie pochłonęły, a jednocześnie miała przepuszczać powietrze, żeby moja skóra mogła swobodnie oddychać. Gdy to już miałem zrobione pozostawało tylko się podpalić. Wyobraziłem sobie jak maddara zaczyna płonąć. Czerwone i pomarańczowe płomienie otaczają mnie, gorące powietrze drga delikatnie. Wokół czuć zapach paleniska i słychać pstrykanie ognia.
Druga strona w tym samym czasie dalej świeciła się na fiołkowo, tak, że teraz byłem niczym flaga trzepocząca na wietrze. Płomienie poruszały się wprawiając mnie w pozorny ruch, a fiołkowa poświata niepozostająca w tyle także drgała lekko.
Tchnąłem w to maddarę.
Licznik słów: 222
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.