A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
//Nie masz MP, prawda?
-Witaj – skinąłem jej łbem na przywitanie. – Ponieważ to twoje początki, najpierw powiem ci co nieco na jej temat. – oznajmiłem. Wskazałem łapą na ziemię, gdyby Adeptka miała ochotę usiąść. – Na początek musisz wiedzieć, że magia jest prezentem od bogini Naranlea. To, w jaki sposób ona okryła ten dar, jest tematem na dłuższą dyskusję, więc pomińmy ten fragment. Magia, czyli maddara jest siłą odnawialną, pozwalającą nam na egzystencję. Co prawda, tak jak wspomniałem odnawia się po każdym jej użyciu, jednak jeśli źle wykorzystasz maddarę, jeśli twoje twory będą zbyt obszerne i będę zabierać zbyt dużo energii, maddara może nie zdążyć z regeneracją, co grozi co najmniej omdleniami. Więc proszę cię, mierz siły na zamiary i nie ryzykuj z jakimiś mocno rozbudowanymi tworami, jeśli nie jesteś pewna ich powodzenia. Co więcej pamiętaj, że maddara cię słucha, jeśli twoje wyobrażenia są szczegółowe i dokładne. Jeśli zapomnisz o jakimś elemencie, ona tego za ciebie nie doda. – zatrzymałem się na moment sprawdzając, czy Adeptka nadąża z zapamiętywaniem informacji.– Żeby cokolwiek stworzyć musisz mieć całkowicie oczyszczony umysł, nic nie może ci przeszkadzać. Odsuwasz od siebie wszystkie uczucia, myśli i emocje tak, by twój umysł pozostał czysty. – dodałem. Do tego jeszcze będę wracał, więc w tym momencie nie rozwijałem tej kwestii.– Czy chcesz o coś zapytać?
Licznik słów: 218
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.