A: S: 1| W: 3| Z: 2| I: 4| P: 2| A: 1
U: Kż: 1| O: 2| B,L,Pl,S,W,A,MP,Skr,Sl,M: 3 | MA,MO: 4
Atuty: Inteligentna; Pamięć Przodka; Mistyk
-Noo... oddychać też trzeba, ale oczywiście powietrzem
Chaosik uśmiechnęła się wesoło. Wstrzymywanie oddechu podczas pływania nie było najlepszym pomysłem. Po prostu... trzeba uważać żeby nie nabrać wody w mordkę i żeby się nie dostała do płuc. Słysząc kolejne pytanie, chwilkę się zastanowiła. Tak.. Po części było w tym trochę prawdy.
-Wiesz, myślę że to jest tak, że lżejsze rzeczy unoszą się na wodzie, ale nie tylko one, bo na przykład smoki też mogą się unosić, mimo że są ciężkie. Tylko trzeba się odpowiednio ustawić i pozwolić, żeby woda w tym pomogła.. Spróbuj sobie usiąść, a potem połóż przednią łapkę na wodzie i rozluźnij. To będzie sama pływać.
Nie była pewna czy Vasey zrozumiał o co jej chodzi, więc podeszła do niego, usiadła w wodzie (brrrrr... miała się nie moczyć) i położyła prawą łapkę według instrukcji na tafli wody, rozluźniając mięśnie. Końcówka opadała, ale ogólnie rzecz biorąc, łapka w wodzie się unosiła.
-No i poza tym, jak się oddycha, to w płucach jest powietrze. I myślę że to też dzięki niemu łatwiej jest się unosić na wodzie. Jak zaczniemy pływać, to pokażę ci jeszcze jeden taki fajny sposób, który wymyśliła Jaspis. Też dobry do unoszenia się na wodzie.
Tak.. nawet bardzo dobry, ale wymagał demonstracji, a tego nie zrobią w miejscu, gdzie woda nie sięga brzucha.
-Myślę że można to tak określić.
Cóż.. Woda była zdecydowanie bardziej gęsta niż powietrze. Spojrzała gdzieś w przestrzeń przed nią, jakby przyglądając się temu powietrzu, a potem uśmiechnęła się i odwróciła łebek z powrotem do przyjaciela.
-Dasz radę, nie martw się. Idzie się przyzwyczaić do tego zimna, a potem...
Urwała na chwilę, popatrując w wodę. Na jej mordce pojawił się ten sam uśmieszek, który świadczy o nowym pomyśle. Podniosła łebek, i zbliżyła do ucha Vaseya, szepcząc mu coś konspiracyjnym szeptem.
-Trochę się uczyłam magii.
Na powrót usiadła i przymknęła oczy, skupiając się. Wyobraziła sobie że woda wokół nich przestaje być chłodna, a przybiera temperaturę taką, jaką powinna mieć jesienią. (Letniej temperatury nie znała, bo chyba podobnie jak Vasey, nie widziała jeszcze pełni lata.) Działanie efektu ocieplającego miało być odczuwalne wokół nich, na odległość trzech długości ciała. Oczywiście najbardziej odczuwalny był bezpośrednio w miejscu gdzie stali, a tam dalej już prawie go nie było, ale Chaos będzie przesuwać ocieplający czar tam gdzie pójdą, więc ta kwestia z głowy. Użyła maddary przelewając ją w wyobrażenie tego "pola grzewczego" i... Zrobiło się przyjemniej.
-To teraz się musisz cały zamoczyć. Spróbuj pochodzić trochę teraz zanurzony, a jak ogarniesz jak się woda porusza to pójdziemy tam głębiej.
Uśmiechnęła się, nadal wkładając skupienie w pole ogrzewające. Fajny efekt... Że też wcześniej o tym nie pomyślała.
Licznik słów: 434
A T U T Y
~Inteligentna~
Jednorazowo +1 do Inteligencji
~Pamięć Przodkiń~
Smok zna słabe punkty drapieżników, przez co ma -2 do ST do Ataków/Obron podczas walki z nimi (nie działa na Arenie)
~Mistyczka~
Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
S H A N N O N
Karta Postaci, Wygląd, Kolorek: #aab5c0
S: 1| W: 1| Z: 2| I: 1| P: 1| A: 1
A: 3| O: 3| Śl: 2| Skr: 1| Kż: 1
Jeśli przez dłuższy czas gdzieś nie odpowiedziałam – wyślij przypominajkę ^^
Stoi przed Tobą WYZNAWCZYNI CIENI. Strzeż się, Śmiertelniku.
Teczka Postaci
wypowiedzi: pisklę i adeptka ~ czarodziejka #8eaaff / #2f4980 ~ mentalki ~ myśli ~ myśli i słowa Jaspisu ~ motyw muzyczny pisklęcy ~ motyw muzyczny i głos ~ motyw muzyczny 2 ~ Drzewo genealogiczne Cienia ~
>>Aktualna Lista Fabuł<<
Posiadane mechaniczne: Żeton Srebrny