A: S: 1| W: 3| Z: 5| M: 1| P: 3| A: 1
U: B,L,P,O,W,MA,MO,MP,Kż,M: 1| A,Skr: 2| Śl: 3
Atuty: Spostrzegawcza, Szczęściarz, Poszukiwacz, Opiekun, Nieulękły
Jak definiowała ciekawe? Ha, sama nie wiedziała! Chyba jako coś, co wystarczająco pochłaniało smoczą uwagę. Spacer mógłby być ciekawy, o ile przechadzałoby się okolicą pełną różnorodnej roślinności do wąchania i podziwiania. Tymczasem bagno było dosyć śmierdzące, a jego flora brzydka. Werdykt Nagietkowej: nieciekawe!
Słoneczny Kolec był pierwszym smokiem Wody, którego poznała adeptka, ale nie przyznała się do tego. Nie chciała wyjść na kogoś, kto przesiaduje tylko i wyłącznie na terenach własnego stada i w ogóle nie poznaje świata.
– Syn Opoki Ziemi? Co, że mój brat? – Popatrzyła na Słonecznego mrużąc jedno oko. No coś podobnego! – Pierwszy raz słyszę o kimś takim, hmmm... Jak będę miała na to okazję, to zapytam się matki, gdzie poszedł – dodała pokrzepiająco. Miejmy nadzieję, że Ciemny Kolec nie do grobu, bo wtedy byłoby bardzo niezręczne!
– Pomyślałam, że jak polecę na bagno, to żaden Ziemny mnie nie znajdzie i nie zagoni do szkolenia umiejętności – odpowiedziała na pytanie Słonecznego, rechocząc ze śmiechu. – I miałam rację! Chociaż, wiesz… Wybierając między zaciągnięciem do nauki, a zaciągnięciem na dno bagna, to chyba jednak wolałabym trenować. Ogryzione z mięsa szkielety nie mają przed sobą żadnej przyszłości. – Pokręciła głową.
Licznik słów: 193
Chcesz mi wysłać PW? Ślij do Lekkości Wiatru.
II: Szczęściarz 1 sukces zamiast niepowodzenia ]
III: Poszukiwacz raz na tydzień +1 sukces do Percepcji ]
IV: Opiekun –2 ST do wszystkich akcji kompanów ]
IV: Nieulękły pierwszy ruch w walce należy do Szabli ]
+ w pierwszej turze +1 ST do akcji przeciwnika ]