A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
// Przecież nie masz za co przepraszać ;) Bez spiny...
Patrzyłem na samicę z lekkim uśmiechem na pysku. Ciekawa istotka, przynajmniej tak wydało mi się po pierwszym wrażeniu.
Słysząc jej odpowiedź zaśmiałem się cicho. Ale nie był to śmiech wredny, o nie, to był taki przyjacielski chichot.
-To, co powiedziałaś jest oczywiście prawdą, jednak trzeba to troszkę sprecyzować.– odparłem. Cóż, ja też nie lubię zaczynać od teorii, ale jak bez niej prowadzić dobrze trening praktyczny? Nie da się!
-No więc od początku. Mamy kilka rodzajów obrony magicznej. Tarcze, czyli zazwyczaj prostokątne, kwadratowe, czy okrągłe, jak tam wolisz, miejscowe twory. To są takie ścianki, które możesz stawiać przed sobą, za sobą, gdzie chcesz. Dalej mamy kopuły. To są takie półkule, które stawiasz nad sobą, by całkowicie cię chroniły. Jest także osłonka na łuskach, to taka druga skóra. Wyższy poziom wtajemniczenia, ale przydatny, gdy bronisz się bezpośrednio przy ciele. Możesz robić też bańki wokół np. samego łba. – mówiłem powoli, tak by ze spokojem mogła sobie wszystko układać. Wiem, że informacji jest dość sporo, ale są istotne i pominąć ich nie można.
-Tarcze robisz ze wszystkiego, co się da. To znaczy, możesz korzystać z ognia- wyśmienity do obrony przed lodowymi kolcami, czy innymi morskimi falami. Możesz korzystać z lodu, czy skały. Najtwardsza obrona chyba powstaje przez użycie właściwości diamentu. Przynajmniej tę najczęściej się stosuje. Jeśli chcesz i zajdzie taka potrzeba możesz korzystać z kwasów, trucizn i innych tego typu substancji. Wszystko zależy od rodzaju ataku. – oznajmiłem i znów na chwilę przerwałem. -Ufff trochę tego dużo.– zaśmiałem się. – Mam jeszcze kilka istotnych wskazówek. Przede wszystkim, to tak na przyszłość tworząc wszelkiego rodzaju kopuły, bańki wokół pyska, osłonki na całym ciele musisz pamiętać o właściwości, która powozili ci na oddychanie. Zawsze musisz dodać przepuszczalność obrony, bo inaczej sama siebie wykończysz. Dalej, jeśli atak jest podwójny, to znaczy składa się z dwóch żywiołów, czy nawet większej ilości. Swoją ochronę nakładaj warstwami. Pamiętaj,że musi cię bronić przed wszystkim. Dajmy na to, jeśli zaatakuję cię lodowym kolcem, a w środku będzie płynna magma, musisz bronić się i przed lodem i przed oparzeniami. Żeby jedna warstwa nie neutralizowała drugiej możesz dodać cienką warstwę ochronną z maddary, która temu zapobiegnie. – zamilkłem zastanawiając się co jeszcze.– Hmmm....Ah! Już wiem! Oczywiście każde tworzenie obrony wygląda tak jak przy magii precyzyjnej. Dokładne, szczegółowe wyobrażenie tego co ma powstać. W którym miejscu, jak grube, jak twarde, jak zimne, gorące, czy co tam jeszcze będziesz robić.... No i tyle z teorii. Chyba, że masz jeszcze jakieś pytania.– zamilkłem dając jej czas na przetrawienie moich słów.
-To teraz ja będę cię atakował, a ty będziesz się bronić. Najpierw oczywiście proste ataki, mało skomplikowane, z jednego żywiołu. Zacznijmy od ognia...– zamilkłem i posłałem w kierunku samicy małą ognistą kulę. Czerwone i pomarańczowe płomienie tańczyły wesoło niszcząc idealny kontur kuli. Z mojego tworu biło gorąco. Kula leciała w kierunku klatki piersiowej samicy. Bardzo wolno, tak, by Łuska miała czas na przygotowanie swojej pierwszej obrony.
Licznik słów: 490
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.