A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Wyhamowałem i zerknąłem na córkę. -Bardzo dobrze. No to potrafisz już biegać moja droga. – powiedziałem poważnym, uroczystym tonem. Rozejrzałem się wokół szukając Irracjonalnego. Gdzie on się podziewa? Miał tu być.
-Teraz przejdziemy do skoku....tylko najpierw musi się zjawić Irracjonalny.– dodałem pod nosem. Gdy na horyzoncie pojawiła się postać smoka, byłem przekonany, że to właśnie mój zagubiony uczeń.
-Witaj.– skinąłem łbem na przywitanie. A więc Jadowity Kolec. Cóż, widziałem go jak na razie może ze dwa razy... Nowy nabytek stada. Właściwie, czemu nie. Każdy musi poznać podstawy. -Jasne, przyłącz się. Jestem Ocean Ognia, co pewnie już wiesz, a ta mała ślicznotka to moja córka Mania. – uśmiechnąłem się lekko.– Czekamy jeszcze na jedną spóźnialską duszyczkę....No nareszcie!– wykrzyknąłem widząc Irracjonalnego. -Nie spóźniaj się więcej. – nakazałem srogim głosem. Jakby nie było Irrek ma już dość sporo księżyców, a jako dorosły smok powinien mieć w sobie choć trochę kultury.
-No dobrze, skoro mamy już komplet. Zacznijmy. Skok. Najpierw postawa....– zacząłem.– Po pierwsze ugnijcie łapy, dość mocno, bo z nich będziecie się wybijać. – mówiąc, jednocześnie demonstrowałem cały proces. Ugiąłem łapy tak, że mój brzuch prawie muskał ośnieżoną ziemię. – Dalej ogon unieście lekko do góry, ale nie za wysoko, ma być dla was balansem, dawać równowagę..... skrzydła dociśnijcie do siebie tak, żeby wam nie przeszkadzały. Łeb unieście lekko do góry tak, żebyście mogli patrzeć jednocześnie przed siebie i pod łapy. – zakończyłem ustawiając się w odpowiedni sposób. – Do roboty!
Licznik słów: 238
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.