A: S: 3| W: 4| Z: 5| M: 3| P: 3| A: 2
U: B,L,W,Prs,MP,MA,MO,Śl,O: 1| Pł,Skr,Kż: 2| A: 3
Atuty: Pechowiec, Pamięć przodka, Bestiobójca, Otoczona, Wszechstronna
Nie tak to się miało potoczyć. Dlaczego on tak na nią działał. Chciała, żeby ją zobaczył i po prostu pokazał, nie wiem. Ulgę? Może przytulił, pierwszy raz w życiu? Przez chwilę był jej ojcem, a nie tylko dawcą nasienia dla przeklętych jaj Kaskady. Była już spokojna, a on znów wzburzał krew jej żyłach. Zmrużyła ślepia, a skrzydła zaszeleściły na grzbiecie, złowrogo.
~ Silna...? Wychowywałam młodsze rodzeństwo, które ona odtrąciła w kąt! A potem zdechłam na Arenie pod jej szponami nie mając nawet trzydziestu księżyców! ~ obnażyła kły, a słowa w głowie Daru brzmiały jak warknięcie ~ Byłeś tam, widziałeś co mi zrobiła i pozwoliłeś na to. To, że wróciłam, to nie moja siła. To łaska bogów, którym chyba niedobrze już się robiło, patrzeć na moje żałosne życie. Dali mi nowe i go nie zmarnuję. ~ wyprostowała się i uspokoiła znowu. Przekrzywiła łeb nieco profilem, zastanawiając się jak zareaguje na kolejne wieści ~ Idę do Ognia. Wodę wybrano za mnie, choć przysięgałam jej wierność do śmierci. Teraz mam nowe życie, drugą szansę i to ja wybieram. ~
Ostatnie zdanie powiedziała twardo, tonem nie znoszącym sprzeciwu. Z resztą, co Dar miał do gadania? Żadne z wymienionych Stad nie było jego. Chyba tylko chciała poinformować go o ostateczności podjętej decyzji. Zabawne, że jej ojciec będzie pierwszym smokiem, który się o niej dowie.
~ Łatwo Ci mówić, co było to było. ~ podjęła spokojniej, po przerwie na kilka głębokich oddechów ~ Bo Ciebie nie było. Nie oddałeś nas Zarannej. Zostawiłeś nas na pastwę Kaskady. Pchłę, Obłoczka, mnie... Stłuczoną. ~ prychnęła z pogardą i wbiła w niego spojrzenie jak sztylety ~ Która jest wspaniałą, ciepłą i pełną empatii smoczycą. Którą prawie nie poznałam, bo przez matkę odeszła na długi czas za barierę. I Nanshe... Ha! Nawet o niej nie wiesz! ~ otworzyła szeroko ślepia z zaskoczeniem i uniosła jedną łapę w powietrze, akcentując swój szok ~ No przecież, ojciec roku! Nanshe już pewnie jest czarodziejką. Jest piękna i delikatna, mądra i utalentowana, ale z jakiegoś powodu ma tą idiotyczną potrzebę poznania, kim jest jej ojciec. Mam nadzieję, że nigdy nie będzie miała okazji, bo szkoda by mi było patrzeć jak taki zawód łamie jej serce. ~
Zamilkła i wbiła szpony w ziemię, a razem z nimi też wzrok. Nie płakała, och nie. Dawno wyszła poza granicę, gdzie jeszcze roni się łzy. Teraz była już tylko pełna goryczy złość, którą jak brud z rany wypłukiwała teraz gorzkimi słowami. Do czysta.
~ Nikt nie kazał Ci być słodkim. Ale może gdybyś był, po prostu był, moje życie nie skończyłoby się tak szybko. I tak koszmarnie. ~ uniosła spojrzenie, puste i zniechęcone, ponownie zaglądając w ślepia ojca ~ Nie mogę nawet powiedzieć Ci głośno, jak strasznie chciałabym Cię nienawidzić. Erycal kazał zbierać mi korale i kiedy już je znajdę, zmażę to piętno mojej matki, a wraz z nim ostatni ślad, który wiąże mnie też z Tobą. ~
Z jeziora ostrożnie wysunęła się kelpie i powoli zaczęła podchodzić. Ociekała wodą, szła trzymając nisko łeb, ale bacznie obserwując oba smoki i ognistego żywiołaka. Emocje targające jej towarzyszką odbijały się po więzi i Awantura cicho prychnęła, zdezorientowana. Nie wiedziała, jak jednocześnie można czuć smutek, ulgę, ból, złość i tęsknotę. Kładła więc uszy po sobie i nerwowo obeszła Sztorm, asekuracyjnie stając po przeciwnej stronie niż Lothric.
Licznik słów: 544
Łowca z zawodu, Wojownik z zamiłowania, Uzdrowiciel z wyboru, Piastun z przypadku.
...
═══════════════════════════════════════════════
...
❄ ❄ Sztorm Stulecia ❄ ❄ ❄ Orkan Wieków ❄ ❄
...
❄ Pechowiec, po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji.
...
❄ Pamięć przodka, -2 ST do walki z drapieżnikami.
...
❄ Samotny medyk, Samotny medyk: może szukać konkretnych ziół na polowaniu
...
❄ Otoczony, możliwość walki z dodatkowym przeciwnikiem/zwierzyną za cenę +1 ST
...
❄ Wszechstronny, -1 ST do testów umiejętności opierających się na i
Awantura – KK, kelpie
...
A: S: 1| W: 1| Z: 1| M: 2| P: 2| A: 1
U: B,Pł,Skr,Kż,Śl,MP: 1| MA,MO: 2
❅ Błysk przyszłości ❅
następne użycie – 23.06
...
Kalectwo wrodzone: czupryna jasnych włosów na łbie, przechodząca w grzywę na karku i barkach.
Efekt wpływu trzeciej rasy, smoków wężowych. Związane z tym dodatkowe ryzyko przegrzewania się i
..................................................................zwiększone ryzyko bólów głowy z tytułu udarów słonecznych.
Kalectwo nabyte: widoczny ubytek w masie mięśniowej lewego barku (+1 ST do akcji fizycznych)
Mechaniczne protezy: pełna proteza ogona, zwieńczona szerokim, metalowym grotem; proteza .......
...............................................................................prawej łapy do łokcia z ruchomymi szponami.