A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Prychnąłem. Już dawno zmuszony byłem do pogodzenia się z tym jaki jestem. Słowa Złudzenia w tym momencie zabrzmiały banalnie i nie na miejscu. Pogodzić się z tym jaki jestem i jak wyglądam? Wiele księżyców zajęło mi przyzwyczajenie się do ciekawskich, zniesmaczonych spojrzeń innych smoków. Nawet nie ma pojęcia ile czasu zajęło mi przezwyciężenie strachu i bólu, nim wyszedłem z ukrycia. Moje ciało jest pełne ograniczeń, jestem pokraczny, zniekształcony. W walce co najwyżej mogę używać pazurów. Kolce na moim grzbiecie są wytępione i przerzedzone, brakuje mi jednego rogu....No, może ogon jest w miarę silny, ale nic mi po ogonie, jeśli będę niezdarny.
-Po co ta cała farsa?– zapytałem otwierając oczy. Spojrzałem na Złudzenie Życia wściekłym, nieprzyjemnym wzrokiem. -Wiem jakie jest moje ciało, wiem czym ja jestem....Poco więc bawimy się w to całe zamykanie oczu? – patrzyłem wyzywająco na przywódcę Życia. – Myślisz, że gdybym odrzucił swoje ciało, stałbym tu teraz przed tobą? – warknąłem. Moje łapy wbiły się w śnieg, sięgając zmarzniętej ziemi. Grudy brudu weszły za pazury wywołując nieprzyjemne uczucie. Ogon, który do tej pory był spokojny, zaczął poruszać się chaotycznie, nieskładnie, w jakimś dziwacznym tańcu. Co ciekawe nie robiłem tego świadomie. Dopiero lekki ból spowodowany uderzeniem ogona o podłoże zwrócił na to moją uwagę. -Nic nie wiesz o mojej przeszłości...– wysyczałem wściekle. To był szczyt bezczelności. Czy wspomnienia mogą zniszczyć moja przyszłość? Zapewne zdołałyby, gdyby nie to, że co dzień, budząc się skrzętnie wciskam je w najgłębszy kąt świadomości. Ukrywam je przed światem i tylko czasami,w naprawdę wielkich chwilach słabości pozwalam im się ujawnić. Słowa Złudzenia są nie na miejscu. To, co było nie ma nic wspólnego z tym co jest i z tym co będzie. Zadbam o to jak najlepiej potrafię.
Nigdy nie czułem się jakbym był całością, raczej jak miliony poskładanych do kupy malutkich fragmencików, które pomału usypują się ze mnie. Czuje się jak zbudowana z piasku figura, która pomału traci swój wygląd, bo kolejne ziarenka porywa wiatr....Najwyraźniej przywódca Życia nigdy się tak nie czuł. Pewnie dlatego uważa, że to moje ciało trzyma mnie w całości. Ja mam odmienne zdanie. Tym co pozwala mi codziennie rano wstać i funkcjonować, co pozwala mi patrzeć na moje odbicie w toni wodnej, co pozwala na wyjście do innych smoków jest mój umysł. Bez niego byłbym nikim. Ciało jest tylko powłoką, dość bezużyteczną, ohydną, zrujnowaną przez przeszłość. To umysł trzyma te wszystkie malutkie fragmenciki w całości, ale tego Złudzenie nie zrozumie...
Licznik słów: 400
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.