A: S: 4| W: 3| Z: 3| M: 1| P: 3| A: 1
U: Prs,MA,MO,MP,Skr,Kż,Śl,W,B,Pł,L: 1 | A,O: 3
Atuty: Ostry wzrok, Trudny cel, Twardy jak diament, Nieulękły, Utalentowany
Sytuacja była dziwna a Tweed nie znał też Iphiego na tyle, żeby wiedzieć o jego problemach z pamięcią czy coś. Swoją drogą ciekawe, bo on sam miał nie raz kłopoty z zapamiętywaniem niektórych rzecz. Zapomniał raz nawet, że istnieje coś takiego jak ceremonia.
Ogólnie nie miał nic do tego, jaką każdy smok ma ideę. Nie potrafił się tym zainteresować ale przynajmniej nie było tak, że Mułek wciskał swoje poglądy Iphiemu. Nie był pewny, czy mówiąc "mój bratanek" miał na myśli jego bratanka? Coś mu tutaj nie pasowało. Kiedy Mułek zrobił sobie przerwę, krótką, od mówienia to Tweed powiedział
– No tak, mógł źle zrozumieć. To w końcu jeszCZe dzieciak
Idea, czy co to tam było, od Mułka była dziwna i w ogóle się z nią nie zgadzał. On też radził sobie właściwie cały czas sam, nikt go niczego nie nauczył, sam wszystko pojął. I co. Jakoś nie zwala tego na błędy w tym jak funkcjonuje stado czy rodzina. Ale to była opinia z którą nie chciał się dzielić z łowcą, zatrzyma ją sobie tylko dla siebie i tyle. Nie lubił dyskutować na takie nudne tematy. Zmarszczył mocno czoło na jego ostatnie zdania
– Beri to twój brat? Ale taki brat-brat CZy raczej brat ale nie związany pokrewieństwem? Nie gniewam się, chcę tylko zrozumieć te dziwne sytuacje. I nie dziwię się, że Iphi nie widzi cię jako "wujka". Dla niego brat, wujek CZy dziadek mogą istnieć tylko poprzez pokrewieństwo. Tego jestem pewien. No wiesz, ta sama krew. Bo ja dla niego faktyCZnie jestem wujkiem, jego mama to moja siostra a jego dziadek to mój ojciec...
Chwilę pomyślał i szybko dodał
– CZyli wiesz co się działo z Berim ostatnie księżyce, tak?
Licznik słów: 280
A.:Atuty:...
AI Ostry wzrok – dodatkowa kość przy szukaniu kamieni szlachetnych
AII Turdny cel – +1 ST do ataków fizycznych przeciwnika, drapieżniki atakujące fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
AIII Twardy jak diament – stałe -1 ST do rzutów na Wytrzymałość
AIV Nieulękły – smok ma pierwszy ruch w walce, a przeciwnik ma +1 ST w pierwszej turze
. .:. .:. .:.
x
AKK – Se'ze (żywiołak powietrza)
AS:1 l W: 1 l Z: 1 l M: 2 l P: 3l A: 1
ASkr,L: 1 l MA,MO: 2