A: S: 3| W: 4| Z: 2| M: 5| P: 2| A: 1
U: B,L,W,O,MP,MA,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| A,MO: 3
Atuty: Regeneracja, Wytrzymały, Szczęściarz, Twardy jak diament, Utalentowany, Przezorny
Prawdę mówiąc wolał uniknąć obecności zastępcy, skoro nie wymagał go przy pozostałych spotkaniach, lecz jeśli Przesilenie miałby w ten sposób odpowiedzieć uczciwiej, nie zamierzał go powstrzymywać. Niezależnie od tego jak sam to postrzegał, przybycie zastępcy nie zajęło aż tak wiele czasu, bowiem nim Strażnik zdążył porządnie się namyślić, morski zdołał dołączyć do towarzystwa. Wyglądało na to, że białołuski nic mu nie wytłumaczył, co w głowie sklasyfikował jako błąd, bo równie dobrze wezwany mógł wyrabiać sobie poglądy już w trakcie podróży, ale miał dziś bardzo tolerancyjny dzień, więc nawet się nie zirytował
– Graniczenie z Wodą mogłoby ułatwić kontakty takie jak ten, stąd moje zainteresowanie. Cień– nowa nazwa ich stada była tak tępa, że nawet jej nie uznawał – nie musiał w całości odcinać waszego dojścia do Ziemi. Nie wtrącam się, jeśli to twoim zdaniem zamknięty temat– Nie było sensu "na poważnie" bić się ze smokami pod wygasłą barierą, szczególnie gdy tak wiele zewnętrznych spraw wymagało rozpatrzenia, więc nie widział powodu do wytargiwania sobie terenów bez żadnych ustaleń. Czyżby Przesilenie wolał zrezygnować z granicy bardziej, niż wliczyć konkretny obszar w koszt konfliktu? A może jak przestraszone nową funkcją pisklę, bez namysłu przyjął propozycję, którą mu przedstawiono?
– Świadek Puszczy, starszy Ziemi, ale aspiruję na proroka– przedstawił się niebieskołuskiej klusce, w razie gdyby rzeczywiście przybyła tu na ślepo – Odpowiadając na pierwsze spostrzeżenie, co miałbym robić, jeśli miałoby nie być bogów – prorok to funkcja, podobnie jak te, które nadaje się w stadach. Wojownik, czy czarodziej nie przydają się jedynie podczas wojny, ale stale trenują, żeby być na nią gotowi. Łowca też nie zaprzestaje polowań, gdy w momencie jego wyruszenia, wszystkie smoki są syte, szczególnie że bardziej niż inni odpowiada za stan skarbca. Jeśli obowiązkiem proroka jest spełniać wolę bogów, na ten moment obecnych, czy nie, musi być na to gotów poprzez uprawianie swojej funkcji, a więc nieustanną gotowość. Kaltarel i Ateral nie są zupełnie niedostępni, lecz nie bez powodu są przychylni proroctwu, bowiem to ułatwia ich pracę, tak samo jak zastępca przywódcy– Nie mógł wiedzieć, czy Ateral był "za", bo nie powiedział mu tego bezpośrednio, ale zakładał, że między nim, a Nauczycielem nie było żadnego konfliktu, więc wyznawali mniej więcej zbliżone idee – To odpowiada też na temat bezstronności, o której wspomniałeś. Żyjąc wśród Ziemistych mógłbym podświadomie obrać ich stronę, ponieważ będąc lojalnym, miałbym mniej czasu na zgłębienie pozostałych perspektyw. Nie znajdziesz tu dorosłego smoka, który nie jest "skażony" obserwacją wartości grupy w której dorastał, chyba że dołączył tutaj niedawno, ale to czyniłoby go niedoświadczonym w zakresie charakteru tego miejsca. Ja w każdym razie nie urodziłem się w Ziemi, a choć przybyłem tu prawdopodobnie jeszcze przed twoimi narodzinami, byłem już dorosły, skonfrontowany z wartościami, których tutaj się nie wyznaje. Miałem szansę zostać przywódcą Ziemi, ponieważ istnieją założenia, które są uniwersalne i to je chciałbym zgłębić pełniąc rolę proroka. Jeśli chodzi o ryzyko, nie jestem w stanie go uniknąć, ale to nie znaczy, że powinienem z tej racji rezygnować, jeśli chcemy poczynić jakiś postęp– Jeśli skończy jak Dzika, przynajmniej zdechnie natychmiast, a wtedy już żaden smok nie będzie chętny na podejmowanie niepotrzebnego ryzyka – Co do moich intencji– po raz pierwszy jego ton stał się nieco łagodniejszy, jakby nie musiał przykładać takiej wagi do tej części wypowiedzi. Spięcie mięśni jednak nie zniknęło – Jeśli mógłbym być użyteczny ponad to, co mogę ofiarować obecnie, a już za parę księżyców nie będę tak sprawny, wolę zrobić więcej, niż mniej. W ten sposób nie traci na tym ani Ziemia, ani żadne inne stado – odetchnął do samego siebie. Mimo obecności zastępczyni, nie zerkał na nią zbyt często, skupiony na ślepiach Przesilenia – Czy to was zaspokaja?
Licznik słów: 601
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
♣ szczęściarz ♣
odwrócenie porażki akcji na 1 sukces
raz na walkę/polowanie/raz na 2 tygodnie w misji
♣ twardy jak diament ♣
stałe -1 ST do testów na Wytrzymałość
♣ przezorny ♣
+2ST do kontrataków przeciwników
[color=#585858] ♦ [color=#755252] ♦ [color=#B69278] ♦ [color=#C63C3C] ♦ [color=#B88576]