A: S: 2| W: 1| Z: 2| M: 3| P: 3| A: 3
U: W,B,Pł,Prs,A,O,MP,MO,Kż: 1| L,MA,Skr,Śl: 2
Atuty: Pechowiec; Nieparzystołuski; Przyjaciel natury; Wszechstronny
Och, jeżeli samiec tęsknił za rozmową, to po tym spotkaniu mógłby mieć jej dość na dłuższy czas. Letnia pogoda dawała się we znaki, parząc nawet ciepłolubne łuski, tak też postanowiłem schronić się w cieniu pobliskiej Puszczy, w stronę której dość niedawno udałem się na spacer. Co prawda na początku nie miałem w planach chowania się w lesie – zamierzałem korzystać ze słonecznego dnia i szukać potencjalnych rozmówców, jednakże Złota Twarz pokrzyżowała mi plany. Bezszelestnie poruszając się między drzewami i podziwiając leśne piękno jednak udało mi się kogoś spotkać. Chociaż ja nie zostałem jeszcze zauważony, ale gdy tylko mój wzrok wyłapał nienaturalną dla otoczenia kombinację bieli i szkarłatu, skierowałem swoje kroki w stronę nieznajomej postaci. Gdy wyłoniłem się z krzaków na niewielką przestrzeń między drzewami, białopióry stał do mnie tyłem, a ja wciąż zachowywałem się niepostrzeżenie. Dopiero w tamtej chwili zatrzymałem się, aby pomyśleć, jak tu zagadać i nie przestraszyć. Wiatru niemal nie było, więc i zapach nie szybko uderzy w nozdrza adepta. W końcu uznałem, że najbezpieczniej będzie cofnąć się w krzaki, zrobić jakiś nieznaczny hałas i dopiero wtedy ujawnić swoją obecność, zupełnie jakbym przypadkiem znalazł się tak blisko smoka, aby nie wyjść na podsłuchiwacza czy niebezpiecznego samotnika. Zacząłem powoli się cofać w te same krzaki, z których wyszedłem, lecz coś, oczywiście, musiało pójść nie po mojej myśli. Chodzenie tyłem znacznie utrudniało patrzenie pod nogi, więc nic dziwnego, że ledwo oddech po mojej próbie wycofania się pod ciężarem mojej tylnej łapy przeraźliwie głośno trzasnęła jakaś gałązka. Syknąłem, odruchowo ścisnąłem się w sobie i zamarłem tak, z uniesioną w górze łapą, zaciśniętymi powiekami i w nienaturalnej pozycji. Nieee, wcale teraz nie wyglądałem podejrzanie!
Licznik słów: 272
ciiiiiiii
» Pechowiec «
Po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji
» Nieparzystołuski «
-1 ST do Percepcji i Wytrzymałości w czasie nieparzystych miesięcy, +1 ST do Wytrzymałości w czasie parzystych miesięcy
» Przyjaciel natury «
Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze
» Wszechstronny «
-1 ST do testów umiejętności opierających się na Mocy i Percepcji