A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Bardzo się ucieszył pytaniem Pryzmatycznego. Ziemny chciał znać przepis, a to znaczy, że bardzo mu smakowało! Czyli okazało się, że wskazówki Szarego Smoka były przydatne, a umiejętności herbaciane Axarusa znacznie się poprawiły. Jeszcze trochę i będzie można było wyzwać Plagijskiego Uzdrowiciela na kolejny pojedynek! Mackonur uzbrojony był w wiedzę, której wcześniej nie posiadał. Możliwe, że uczeń przerósłby mistrza, wszystko było możliwe.
~ Już ci mówię! Yyy, przede wszystkim orzechy! Wrzucasz je do wody i kilka razy gotujesz i chłodzisz, aż same puszczą sok. Do tego duuużo miodu, ale ciężko go znaleźć czasami. No i trochę dzikiej róże, ale to koniecznie DZIKIEJ! Opcjonalnym składnikiem są takie... takie podwodne jagody. No, pewnie tak to się nie nazywa, no ale owoce rosnące pod wodą, zazwyczaj przyczepione do glonów. A co do krakenów? Istnieją. – Gdy mówił o krakenie, trochę posmutniał i spoważniał, wcześniej jednak wyjawił swój sekretny przepis, a to już definitywnie oznaczało, że Mackonur nie miał wobec Pryzmatycznego złych zamiarów. Co mógłby mu zrobić? Porwać? Hah! W swoim życiu porwał tylko i wyłącznie jednego smoka, a to był taki wyjątek potwierdzający regułę. Do tego ten jegomość tak właściwie sam na niego napadł i zmusił do porwania samego siebie.
~ Pływający, mówisz? OOOO, wieeem! Kiedyś spotkałem takiego smoko-żuka, nazywał się Genai! Szkoooda, że potem już go nie widziałem. No, ale wracając, miał takie cudownego kompana-delfina! Różowiutki był i mądry bardzo. Oni z Genaiem mieli taką wyjątkowo silną więź, jakby ich umysły zostały złączone w jeden! Nie chcieli się tytułować jako osobne istoty, a jako jedna – złączona umysłem. Co powiesz na delfina? Mógłby pływać z tobą, przeszukiwać rzeki! – Znowuż trochę smutno mu się zrobiło, bardzo lubił Genaia. Ciekawe, co też się z nim stało ostatecznie, no i z tym delfinem różowiutkim! Och, właśnie w tym momencie Axarus wpadł na cudowny, doprawdy wyśmienity żart! ~ Hej, Pryzmat! Wiesz, jak nazywałby się delfin Fenka? DelFEN! Hahahah! Śmieszne, no nie? – Axarus aż spróbował odtworzyć swój dawny śmiech, tylko za pomocą maddary. Później szli tak sobie jeszcze trochę, Mackonur i jego zwierzęta, no i oczywiście Pryzmatyczny razem ze swoim nowym przyjacielem, na pewno się polubią! (no, Pryzmat go na pewno!)
~ Czekaj, rzeka jakaś, co my tu mamy... ryby! Ale one chyba nie są zbyt mądre, no nie? Ooo, wiem! ŻYWIOŁAK WODY! Możesz chyba nadać mu dowolną formę, mój Mułek ma takiego, tylko to inny rodzaj, taki ziemisty bardziej, kamienny lis! Ciekawe stworzonka, ale ja chyba bardziej lubię prawdziwe gatunki! To co? Szukamy dalej? – Axarus chwilę tak obserwował jeszcze te ryby, ale by sobie taką zjadł! Powinien w sumie zaproponować Pryzmatycznemu jakiegoś kraba, w końcu to wyśmienite wodno-lądowe stworzenia i kompani.
Licznik słów: 437
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|