A: S: 1| W: 1| Z: 2| M: 5| P: 2| A: 4
U: W,B,Pł,Kż,Prs,Skr,A,O,MP,Śl: 1 | L,MA,MO: 2
Atuty: Pełny Brzuch, Trudny Cel, Twardy jak diament
Iskra podleciała do smoków, widząc, że całkiem ładnie sobie poradzili z pierwszym lotem. Akara może trochę odleciała, ale nie polegają te ćwiczenia na nauce precyzji. To już chyba na wyższym poziomie, nieprawdaż? Samica uśmiechnęła się do nich.
– Dobrze. Teraz przejdziemy do skręcania. Kiedy wisimy w powietrzu, jak teraz, to możemy manipulować lekko skrzydłami. Spróbujcie raz leciutko uderzyć skrzydłami w lewo. Zauważycie, że się obrócicie. W ten sposób możemy w miejscu dokonać obrotu, co pozwoli wam właśnie na obrót i powrót w poprzednie miejsce. Oczywiście, nikt nie podróżuje w ten sposób, więc zaraz przejdziemy do skrętu. Chcę, abyście znów ruszyli przed siebie, ale zamiast lecieć po prostu przed siebie, to musicie skręcić. W tym celu wyginacie całe ciało w wybranym kierunku. Lekko przechylacie skrzydła, tak, aby jedno było niżej, a drugie wyżej. Strona niższa, to ta gdzie skręcacie. Chciałabym, abyście spróbowali tak zrobić parę kółek. Przetestujcie oba kierunku i spróbujcie mi rozrysować takie dwa kółka. – Samiczka rozrysowała szponem w powietrzu ósemkę, którą mieli wykonać. – W związku z tym, że jest was tu trójka, musicie, albo pracować na różnych wysokościach, albo się od siebie oddalić, albo będziecie czekać na poprzednika. Mnie jest obojętne, ale musimy pamiętać o bezpieczeństwie. Teraz uwaga, prezentacja. – Samiczka powoli ruszyła przed siebie. Znów zaczęła lecieć, aż wygięła się lekko w lewo. Najpierw szyja, potem tułów i na końcu ogon. Lewe skrzydło lekko się obniżyło, a prawe podniosło. Uderzyła mocniej skrzydłami i zaczęła szybować, zataczając kółko. Kiedy już zatoczyła kółko, wyprostowała się i podleciała do smoków. – Zauważcie, że na koniec się wyprostowałam. Wy też musicie to zrobić. Jako że już trochę wisimy, to też powiem wam, jak się ląduje. Zwykle będziecie nieco rozpędzeni, a przynajmniej bardziej, niż teraz, gdy wisimy. Wtedy wypatrujcie dane miejsce i zaczynacie zniżać do niego lot. Wyciągacie łapy, które trzymamy ugięte, aby nie łupnąć. Skrzydłami wyhamowujecie ciało, czyli uderzacie mocno w dół, ale nie na tyle, aby się wzbić wyżej. Kiedy będziecie jakieś dwa, trzy ogony od ziemi, może nawet więcej, jeśli się boicie, to uderzacie z całej siły skrzydłami, aby wytracić prędkość jeszcze raz. Nie unosicie się, tylko całkowicie chcecie się zatrzymać. Uderzeń może być kilka, ale powinny wam pozwolić się obniżyć baaardzo lekko. Kładziecie powoli łapy na ziemi i składacie skrzydła. Chciałabym, aby takie lądowanie było ostatnim krokiem dzisiejszych ćwiczeń, więc teraz śmigajcie ćwiczyć.
Licznik słów: 386
Auty
Pełny Brzuch
-1/4 pożywienia wymaganego do sytości.
Leczony dostaje bonus już od min. ilości ziół
Trudny Cel
+1 ST do ataków fizycznych przeciwnika,
drapieżniki atakujące fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
Twardy jak Diament
stałe -1 ST do rzutów na Wytrzymałość
Kelpie – Makutra – KK
|S: 1| W: 1| Z: 1| M: 2| P: 2| A: 1|