A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Przybył do tego miejsca, razem ze swoją wilczycą, bo sytuacja z jego ojcem bardzo się pogorszyła! Czemu Ołtarz Erycala? No bo jeśli tutaj mogą głoś przywrócić, oczy zwrócić, to czy borsuka z powrotem w smoka nie będą potrafili zamienić? To będzie dla nich pikuś! O tak, pstrykną sobie duszkowym pazurem, a każda klątwa zostanie odczyniona.
Mackonur szedł dzielnie, trzymając ojca pod pachą, a tak właściwie bańkę z nim! Zwierzę bardzo się szarpało, drapało, może to przez to, że jego domek był cały czas w ruchu? Borsuk nie był AŻ TAK przestraszony, jak wcześniej, bańka, jak bańka! Jego syn nawet mu do niej dał troszkę trawy, nawet mięsko. Teza szybko się potwierdziła, bo kompania zatrzymała się obok ołtarza, a Axarusowy tata względnie się uspokoił. Wilczyca ubezpieczała tyły, gdyby ojciec chciał się wydostać i znowu zostawić rodzinę samą sobie. Jednego dnia ojciec wychodzi bo miseczkę mleka bantengów, a ileś księżyców później powraca w formie borsuka, no tak to czasami bywa sobie w życiu.
– Duszkowie? Ja mam bardzo ważne pytanie! Zajmujecie się może odczynianiem klątw? No bo widzicie, mam swojego ojca, no nie? No tylko jest problem, bo się zamienił w borsuka! To musi być BARDZO silna klątwa, bo jest coraz gorzej! Patrzcie, najpierw oszalał i chciał zaatakować swoją beczkę, no i Fille, potem niby było trochę lepiej, bo dostał takie ładne łapki i ogon! A TERAZ? Szarpie się, drapie i w ogóle! Ja myślę, że on się może jeszcze zamienić w... BORSUKOŁAKA. No wiecie, jak kotołaki. Pomożecie? Zapłacę! – I wyciągnął z torby zapłatę, cztery muszelki, no tak właściwie cztery i pół, po jedna była pęknięta! Do tego dwanaście glonów z morza, powinno wystarczyć. Następnie zaprezentował swojego ojca, to znaczy borsuka, to znaczy ojca, w jego bańce.
– Taaato, znowu będziemy szczęśliwą rodziną! Poznasz swoje wnuki, no i w ogóle, nawet prawnuki. Bo wiecie, duszkowie, ciężko nam się trochę zbliżyć do siebie, jak ojciec chce mnie zadrapać na śmierć! – Axarus kontynuował. Chwila, moment, a duszki mogą zrobić swoje, czuł to w swoich kościach. Teigan uważnym wzrokiem pilnowała bańki, jakby ta w każdej chwili mogła pęknąć, lepiej dmuchać na zimne.
//4 i pół muszelki (jedna pęknięta) oraz 12 x glon za odmienienie ojca z borsuka z powrotem w smoka.
Licznik słów: 368
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|