A: S: 3| W: 4| Z: 2| M: 5| P: 2| A: 1
U: B,L,W,O,MP,MA,Kż,Skr,Śl,Prs: 1| A,MO: 3
Atuty: Regeneracja, Wytrzymały, Szczęściarz, Twardy jak diament, Utalentowany, Przezorny
Nie był pewien na ile ma ochotę angażować Mackonura. O ile akceptował samca na wyprawach, wydarzenia długie i skupione na dyskusji wolał przeprowadzać bez niego. Niemniej nie miał dziś najlepszego nastroju, więc być może był zbyt surowy. Słoneczny miał w końcu swój zestaw doświadczeń, którym mógł się podzielić i po wielokroć okazywał się użyteczny. Nie kwestionując zatem sugestii Pasterza, dotarł na miejsce, gdzie poczekał przynajmniej na jednego z uczestników. Gdy Nowina dotarł na miejsce, skinął mu krótko łbem i niecierpliwie zwrócił się do elfa.
– Wracając do naszej dyskusji o magii... choć Wolni bardzo skorzystaliby na fizycznych sojusznikach, byłem ciekaw czy istnieje szansa byś już teraz podzielił się z nami czymś użytecznum na polu bitwy.
Nie wiem wiele o elfiej magii, choć słyszałem że potraficie tworzyć runy, które utrzymują swoją magię na tyle długo i stabilnie, iż można ich użyć nawet gdy twórca pozostawi je w innym miejscu, w obcych łapach.
Wraz z innym zwiadowcą natknąłem się niegdyś na istoty z twojej rasy Olvinie. Dzięki runom nie tylko maskowały swą lokalizację przed zagrożeniem, ale jedna z nich oferowała mi szkic, który ponoć przedstawia runę wybuchającą – to powiedziawszy sięgnął do ulokowanej pod prawym skrzydłem skórzanej torby i wydobył z niej małe papierowe zawiniątko z zapisanym znakiem. Oby nie okazało się, że elfka go wtedy okłamała.
– Zakładam, że jeśli będziesz potrzebować jakichś materiałów, będziemy mogli ci je dostarczyć. Wiedza o magii i tego jak dokładnie funkcjonuje przyda się natomiast, jeśli wśród łowców trafią się także elfy. – wyjaśnił konkretnie, odruchowo bardziej w stylu polecenia niż prośby. Spodziewał się jednak, że elf zamierza poświęcić im dużo czasu, skoro już się pofatygował.
– To powiedziawszy, zakładam że możesz mieć ze sobą także jakieś wieści warte podzielenia się z nami, w celu lepszej organizacji?
Licznik słów: 291
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
♣ szczęściarz ♣
odwrócenie porażki akcji na 1 sukces
raz na walkę/polowanie/raz na 2 tygodnie w misji
♣ twardy jak diament ♣
stałe -1 ST do testów na Wytrzymałość
♣ przezorny ♣
+2ST do kontrataków przeciwników
[color=#585858] ♦ [color=#755252] ♦ [color=#B69278] ♦ [color=#C63C3C] ♦ [color=#B88576]