A: S: 1| W: 1| Z: 2| I: 3| P: 1| A: 2
U: Pł,A,O,Skr,Kż: 1| S: 2| B,L,W,MP,MA,MO,Śl: 3
Atuty: Szczęściarz; Niezdarny wojownik; Nieugięty; Wybraniec bogów
Pierw miała zamiar odpowiedzieć napytanie Ujmującego. Pomyślała przez chwilę czy warto mówić o szczegółach, czy jedynie ogólnikowo, ale wybrała po namyśle to pierwsze.
-Są różne rasy smoków. Ty jesteś północnym, przystosowany do zimnych terenów, wywodzisz się od smoków, które mieszkały daleko na północy, gdzie były wieczne mrozy. Potrzeba tam jest przystosowania się do niskich temperatur, na co pozwala futro i pióra. Ja również mam północne geny, ale również i powietrzne. Jestem smokiem skrajnym, połączeniem dwóch genów. Są również smoki morskie na przykład, przystosowane do pływania, mają najczęściej łuski i błony pomiędzy szponami. Są też smoki, drzewne, bagienne, wywrenowe, zwyczajne, bezskrzydłe, górskie pustynne i jaskiniowe. Jak widzisz większość przystosowana są do obszaru gdzie mieszkali ich przodkowie. -powiedziała z uśmiechem. Czas teraz na odpowiedź pytania jakie zadał jej syn.
-Oczywiście, ja jestem na przykład czarodziejką, potrafie czarować, a moim zdaniem w stadzie jest chronienie go. Są też wojownicy, którzy również zobowiązani są do ochrony stada. Mamy również uzdrowicieli, którzy opatrują rany łowców, wojowników i czarodziei. W każdym stadzie jest także przywódca. On utrzymuje porządek i reprezentuje dane stado. Naszym przywódcą jest Złudzenie Życia. Stada Ognia, Runa Ognia, a stada Cienia Uśmiech Cienia. Czasem powoływano jest również zastępca, w naszym stadzie życia, ja pełnie taką role. Jak widzisz każdy ma jakieś zadania w stadzie. -powiedziała z namysłem. Ciężko jest czasem zaspokoić głód wiedzy u młodszych smoków, ale ona nie narzekała. Od kogoś przecież muszą się tego dowiedzieć, lub sami na sprawdzić.
Licznik słów: 238
"Nie kłamstwa, lecz prawda zabija nadzieję. "