A: S: 2| W: 3| Z: 4| M: 4| P: 3| A: 4
U: B,L,Prs,A,O,W,MA,MO,MP: 1| Pł,Skr,Kż: 2| Śl: 3
Atuty: Wiecznie młody, Ostry słuch, Trudny cel, Lekkostopy, Znawca terenów, Otoczony
Imię okazało się mu obce, ale postawił je zapamiętać. Jeśli zaś chodzi o ojca i resztę:
– Zyskałaś okropną renomę po swoich decyzjach, a rozumiem, niestety nie łatwo wyplenić wspomnienia z łbów innych smoków. Ostatnio do Słońca dołączyła Sekcja Zwłok. Choć czyny inne to to samo. Ja nic swoim nie mówiłem, bo nie zbyt miałem komu. Więc tę skutki mnie ominęły. – podrapał się po karku. Nie spieszył się mówiąc, lecz mówił w miarę spokojnie. – Choć chciałbym, nie jest to zależne od nas, a od nich czy będą chcieli o tym zapomnieć. – mówiąc to nadal leżał przy niej opierając się o nią bokiem.
Gdy patrzyła w niebo on chwilę przymknął ślepia. Otworzył je w momencie, gdy Gwiazdka znów do niego przemówiła. Myślał chwilę, ale po chwili odparł normalnie. Czując się przy niej bezpiecznie nawet się nie spiął, a zrelaksowany:
– Tak czujesz, ale tak też jest. – odparł uśmiechając się łagodnie. W następnym momencie zamruczał lekko rozbawiony. – Zwyczajnie cię kocham, mimo że nie chcę z tobą partnerstwa. – jeszcze jakiś czas temu bałby się pomyśleć o Korozji, ale szanował ją i jej rady były wartościowe. Jak był jeszcze adeptem przyszedł do niej po radę w uczuciach. Wtedy wymieniła mu rodzaje miłości. Przypominając je sobie mógł zdecydowanie stwierdzić, że w gruncie rzeczy kochał Gwiazdkę.
@Zaranna Łuska
Licznik słów: 218
Polowanie ll Sennik ll Teczka ll Wygląd
: Myśli postaci : Dialogi#80FFBF : Mentalki#999966 :Tytuły#d7a452 : Ustalenia#DDDD99 : Opisy#A5D6A7 :
Połów nosi na sobie słoneczny amulet.
Wiecznie młody: brak kary +2 ST po 110 księżycu
Ostry słuch: dodatkowa kość do testu Percepcji opartego na słuchu (zwierzyna, drapieżnik)
Trudny cel: +1 ST do ataków fizycznych przeciwnika, drapieżniki atakujące fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
Lekkostopy: trzy razy na miesiąc +2 sukcesy do Skradania
Znawca terenów: znalezienie 4/4 pożywienia / kamienia / 6 liści/5 korz. zioła 2 razy na polowanie łowcy. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny.
Otoczony: możliwość walki z dodatkowym przeciwnikiem/zwierzyną za cenę +1 ST
Dotyczy Kudy: Bestiobójca: tabela wojownika w starciach ze zwierzętami. Nie działa na innych kompanów!
| Bara T2 | | Kuda T2 |
| [ nosi srebrny łańcuch ] | | [ nosi złoty kolczyk na płetwie grzbietowej ] |
| S: 2 W: 1 Z: 2 M: 1 P: 2 A: 1 | | S: 2 W: 2 Z: 1 M: 1 P: 2 A: 1 |
| Pł, O, Kż, Śl: 1 Skr, A: 2 | | O, Skr, Kż, Śl: 1 Pł, A: 2 |