Nadanie tytułów 18

Dla wszystkich stad

Szare kamienne wzniesienie otoczone kręgiem monumentalnych, sterczących głazów. To na nim zbierają się Smoki Wolnych Stad, by podejmować najważniejsze decyzje. W tym czasie pomiędzy stadami następuje przynajmniej chwilowy spokój.
Rytm Słońca
Przywódca Słońca
Wydm
Przywódca Słońca
Awatar użytkownika
Stado: Słońca
Wzrost: 2,0 m
Księżyce: 77
Rasa: Morski x Pustynny
Opiekun: Arimara
Partner: Czajka, Fabia, Paw, ???

Nadanie tytułów 18

Post autor: Rytm Słońca »
A: S: 3| W: 3| Z: 1| M: 4| P: 3| A: 5
U: B,L,Skr,A,O,Śl,Kż,MA,MO: 1| Pł,W,MP: 2| Prs: 3
Atuty: Wiecznie młody, Wierny druh, Nieparzystołuski[A], Mentor, Magiczny śpiew, Wybraniec bogów, Retoryka, Granatożerca

OSTATNI POST Z POPRZEDNIEJ STRONY:

Miał mówić dalej, ale spotkanie się rozpoczęło, więc zamilkł. Przynajmniej fizycznie! Podczas początku przemowy nachylił się w stronę Czajki.
~ Dziadek tak zawsze mówi na przemowach, jakby co. ~ Powiedział mu maddarowym szeptem. Niby tego nie było słychać na głos, ale tak jakoś z przyzwyczajenia wiadomość była cichsza. Chwila, w sumie on mówił kiedykolwiek, że Strażnik był dziadkiem Khamsina? Chyba nie, ups!
Cofnął lekko łeb, kiedy dowiedział się za co i jaki tytuł dostał wcześniej gburowaty łoś. Podrapał się skrzydłem po rogach, zastanawiając się kogo takiego niby ten Blady tak wyuczył, że dostał za to już tytuł? Przecież ledwo co dołączył do stada, wyglądał na zamkniętego w sobie i takiego, którego ktoś tu zmusza do pozostania. Był ostatnią osobą, którą podejrzewałby o uczenie kogokolwiek czegokolwiek. Podejrzane to było.
Konsternacja jednak minęła, gdy dostał kryształek dla siebie! I to nie byle jaki. Popatrzył na dwójkę samców, którzy dostali to samo, a potem na Proroka.
– Łał, dziękuję. Na pewno będzie przydatny patrząc na moje przygody. – stwierdził z niskim podskokiem przednimi łapkami w geście radości.
Znów czekał, aż wszyscy zostaną wynagrodzeni, aby na sam koniec spotkania znowu się odezwać.
– Gratulacje wszystkim. – Zaczął energicznie klaskać swoimi skrzydłami nad plecami, uderzając zewnętrznymi częściami błon o siebie wzajemnie. Zawsze to robił! Miał nadzieję jednak, że w końcu ktoś się do niego dołączy... bo w sumie nie przypominał sobie ani jednego przypadku, w którym ktoś klaskał skrzydłami jak on.
Następnie znów nachylił się do pierzastego przyjaciela i przysunął swój nowy kryształek do tego jego, porównując je.
– Patrz, mamy takie same. Ma fajny kształt i kolor, co nie. – Zagadał już normalnie, ale i cicho.

Licznik słów: 272
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
..... | Motyw | ... | Walka | .....
Wybraniec Bogów
raz na tydzień + 1 sukces. Jeśli użyte do A/MA, kara +2 ST
Wiecznie Młody
brak kary +2 ST po 110 księżycu
Nieparzystołuski
-1 ST do Aparycji i Wytrzymałości w czasie nieparzystych miesięcy
Retoryka
-2 ST do Perswazji
Magiczny śpiew
raz na pojedynek/polowanie i wyprawę/2 razy na polowanie łowcy, odejmuje 3 sukcesy przeciwnika
Granatożerca
granaty-kamienie na polowaniu są zastapione przez 1/4 granatów-owoców

Smok nie potrafi zmieniać wyrazu swojego pyska i tonu fizycznego głosu.

Skorpuś (Skorpion Olbrzymi) (Typ 2) (S: 2|W: 1|Z: 1|M: 1|P: 2|A: 1) (B,Skr,Śl,Kż: 1 A,O: 2)
Skolpuś (Skolopendra Olbrzymia) (Typ 3) (S: 1|W: 1|Z: 3|M: 1|P: 2|A: 1) (B,A,O,Skr,Śl: 1 )
Świat zza Chmur
Starszy Łowca Słońca
Dziobaty Turysta
Starszy Łowca Słońca
Awatar użytkownika
Wzrost: 1,50 m
Księżyce: 21
Rasa: Rajski x Pierwotny
Opiekun: Wiqru, K'aspikuna
Mistrz: K'aspikuna
Partner: Khamsin uwu

Nadanie tytułów 18

Post autor: Świat zza Chmur »
A: S: 1| W: 1| Z: 5| M: 2| P: 3| A: 4
U: L,Pł,A,O,W,MO,MA,MP,Prs: 1| B,Kż,Śl: 2| Skr: 3
Atuty: Boski ulubieniec; Szczęściarz; Bystrooki; Opiekun
    Yhm. Kryształ Kolekcjonera, do wytrzymałości, w zamian za zbieranie rzeczy. Yhm. No dobrze, niech będzie. Po odebraniu kryształu słuchałem dalej....
    Ale chwila. To był jego dziadek?! Czyli jego ojciec był synem Proroka? Coś kojarzę jak wspominał, że niewiele wie o swoim ojcu, ale skoro jego dziadek żył, to... go może się zapytać. Chyba że jakimś cudem jest od strony matki, która nie jest tutejsza...
    Z zamyślenia wyrwał mnie jednak, a jakże, Khamsin. Skinąłem mu głową, patrząc na nasze kryształy, zastanawiając się chwilę.
    —
Yhm, zielony to ładny kolor. Ciekawe z czego są zrobione.. — Obejrzałem kryształ, chowając go po chwili do torby – po poprzednim spotkaniu nauczyłem się, że warto ją ze sobą zabierać.
    —
Nigdy nie mówiłeś, że... masz dziadka Proroka — zacząłem niemrawo, spoglądając przez chwilę na owego smoka. — Pytałeś się go o swojego ojca? Kojarzę że nie wiesz o nim za wiele — dokończyłem myśl.

Rytm Słońca

Licznik słów: 161
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
Boski Ulubieniec
Szczęściarz
1 sukces zamiast niepowodzenia raz na 2 tygodnie
Następne użycie: 24.04.2024

Bystrooki
trzy razy na miesiąc +1 sukces do Percepcji/ponowny rzut w razie porażki testu na Śledzenie.

Opiekun
stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu

Wisnu (żubr) Utulu (Kogut)
Rytm Słońca
Przywódca Słońca
Wydm
Przywódca Słońca
Awatar użytkownika
Wzrost: 2,0 m
Księżyce: 77
Rasa: Morski x Pustynny
Opiekun: Arimara
Partner: Czajka, Fabia, Paw, ???

Nadanie tytułów 18

Post autor: Rytm Słońca »
A: S: 3| W: 3| Z: 1| M: 4| P: 3| A: 5
U: B,L,Skr,A,O,Śl,Kż,MA,MO: 1| Pł,W,MP: 2| Prs: 3
Atuty: Wiecznie młody, Wierny druh, Nieparzystołuski[A], Mentor, Magiczny śpiew, Wybraniec bogów, Retoryka, Granatożerca
– Ano! Choć zabronił mi do niego na głos mówić dziadek – Przytaknął Czajce, również chowając swój kryształ do torby.
– Pytałem, choć... w sumie nie wchodziłem zbyt bardzo w szczegóły. Myślę, że zapytam go o niego przy najbliższej okazji. – Dodał potem, bo teraz chyba prorok był bardziej zajęty... prorokowaniem...! Czy coś!

Ślad Chmur

Licznik słów: 55
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
..... | Motyw | ... | Walka | .....
Wybraniec Bogów
raz na tydzień + 1 sukces. Jeśli użyte do A/MA, kara +2 ST
Wiecznie Młody
brak kary +2 ST po 110 księżycu
Nieparzystołuski
-1 ST do Aparycji i Wytrzymałości w czasie nieparzystych miesięcy
Retoryka
-2 ST do Perswazji
Magiczny śpiew
raz na pojedynek/polowanie i wyprawę/2 razy na polowanie łowcy, odejmuje 3 sukcesy przeciwnika
Granatożerca
granaty-kamienie na polowaniu są zastapione przez 1/4 granatów-owoców

Smok nie potrafi zmieniać wyrazu swojego pyska i tonu fizycznego głosu.

Skorpuś (Skorpion Olbrzymi) (Typ 2) (S: 2|W: 1|Z: 1|M: 1|P: 2|A: 1) (B,Skr,Śl,Kż: 1 A,O: 2)
Skolpuś (Skolopendra Olbrzymia) (Typ 3) (S: 1|W: 1|Z: 3|M: 1|P: 2|A: 1) (B,A,O,Skr,Śl: 1 )
ODPOWIEDZ

Chcesz dołączyć do gry?

Musisz mieć konto, aby pisać posty.

Nie masz konta? Załóż je, aby do nas dołączyć!
Zapraszamy do wspólnej rozgrywki na naszym forum.
Rozwiń skrzydła i leć z nami!

Zarejestruj się

Logowanie

Wróć do strony głównej