A: S: 3| W: 2| Z: 1| M: 4| P: 1| A: 1
U: W,B,Pł,L,O,Kż,Śl,Skr,MP,Prs: 1| MA: 2| A,MO: 3
Atuty: Zahartowany, Wrodzony talent, Szczęściarz, Zaklinacz, Utalentowany, Pierwotny odruch
Kalectwa: +2ST do W, +1ST do S [karłowatość I stopnia]
W pasie? Że co? Po cholerę miałaby uważać, że każdy jest tu gruby? Mają tu dobrobyt, ale bez przesady – bogowie nie podają im wszystkiego na srebrnych tacach, jak to bywa wśród ludzi. Ale po czasie w końcu odpowiedział na jej pytanie. Czyli Mgły mają więcej gigantów, ciekawa informacja, warta zapamiętania jak będzie chciała kogoś stamtąd poznać – będzie wiedzieć aby zawczasu ćwiczyć kark, żeby dłużej mogła zadzierać łeb wysoko.
No dobra, potem tam mówił jakąś przybliżoną ilość, że te tereny są dobre... zaraz, chwila, momencik. Czy ona dobrze słyszy? Czy on śmie sugerować, że jej rodzime ziemie były gorsze? Czy ten obżarty leń sugeruje, że dobrostan i ilość smoków wpływają na wzrost? Płomień podszedł jej do gardła, a z pyska wydobywał się dym.
— Czy ty właśnie mówisz, że Wolne Stada przez swój dobrostan sprawiają, że rośniecie? — niemal wysyczała te słowa. — Zdajesz sobie sprawę, do kogo to mówisz? U nas też jest dostatek żywności, dobrostan o który sama walczyłam, było nas nawet mniej niż was, a jak widzisz nie urosłam. Czy dobrze rozumiem, że w takim razie moja dżungla jest jakoś gorsza? Nie na tyle błoga? Następnym razem pomyśl dwa razy zanim się odezwiesz — skończyła, stale wypuszczając białe kłęby. Nie zareagowała mocniej, bo się domyślała, że samiec nie wie o niej za dużo – być może gdyby wiedział, mądrzej dobrałby słowa
Łaknący Przyjemności
Licznik słów: 233
Jeżeli moja narracja/dialog sprawi ci dyskomfort w naszej fabule, daj mi znać na pw
Zahartowany: okres rehabilitacji po nieudanym leczeniu ran oraz rekonwalescencji po nieudanym leczeniu chorób trwa o tydzień krócej
Szczęściarz: 1 sukces zamiast niepowodzenia raz na 2 tygodnie
Zaklinacz: stałe -1 ST do rzutów na obronę magiczną
Pierwotny odruch: raz na walkę -2 ST do obrony