A: S: 1| W: 4| Z: 1| I: 5| P: 1| A: 2
U: B,S,L,O,W,K?,Skr,?l,M: 3| A,MA,MO,MP: 4
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Nieugi?ty; Wybraniec bogów
Zastrzygła prawym uchem, unosząc je wyżej i westchnęła z czymś w rodzaju rezygnacji. Doprawdy, wszyscy wiedzieli, jak być zgryźliwymi i nieprzyjemnymi, ale na sarkazmie się nie znali. Cóż, nie znali własnej broni.
– Moja droga? – zdziwiła się, marszcząc lekko nosek. – Doprawdy, nie rozumiem tej maniery używania ciepłych zwrotów w połączeniu z szyderstwem – przewróciła ślepiami, uderzając energiczniej końcówką ogona o ziemię.
Zdawała się poirytowana, często udzielała jej się energia rozmówcy, zwłaszcza ostatnio.
Kiedy się odsunął, poczuła się nieco lepiej. Swobodniej, tak jakby samiec opuścił część jej przestrzeni osobistej, na którą wywierał świadomy nacisk, chcąc pozbawić ją pewności siebie, co nie mogło być zbyt łatwe. Bywała nieśmiała i czasami zbyt naiwna, ale przede wszystkim była Czarodziejką, Obrończynią swej Rodziny.
Odetchnęła powolutku, rozumiejąc, że niepotrzebnie pozwala, aby jego nastrój udzielił się jej. Spojrzała na ciemniejące niebo i uśmiechnęła się mimowolnie.
– Znowu zakładasz coś nad Wyrost, Antrasmerze z Cienia – zaśmiała się przy tym cicho i padła w śnieg, jak to miała często w zwyczaju, przewracając się na grzbiet, aby móc lepiej obserwować pojawiających się na granatowym firmamencie Przodków. Często oglądała gwiazdy, lubiła noc, bez niej nie byłoby ich widać.
– Może nie mam towarzysza, a mnie nie otaczają niewidzialne pułapki, jak zauważyłeś, ale wierzę w opatrzność. Śmierć nie jest mi jeszcze pisana – mówiąc to zerknęła na atramentowego łowcę. Naprawdę kogoś jej przypominał, do tego miał niesamowite oczy, jedno srebrne, to, które właśnie zerkało na gwiazdy, a drugie? Hm.
– Masz zaskakujące oczy, to tak, jakby przez te okna duszy spozierały dwie odmienne jaźnie, a jednak podobne – zauważyła spokojnie.
Licznik słów: 261
Nie poddawaj si? rozpaczy. ?ycie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marze?, jest tylko zupe?nie inne. Zatem, , b?d?cie wierni, id?cie.
Atuty:
Inteligentna
Niezdarna Wojowniczka ~ Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakuj?cy ma dodatkowe +1 do ST;
Nieugi?ta ~ Pod koniec walki, je?li smok mdleje z powodu otrzymanych ran, mo?e zada? swojemu przeciwnikowi cios, przed którym obrona jest niemo?liwa;
Wybraniec Bogów ~ Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybran? przez siebie akcj? raz na pojedynek, misj? czy polowanie
Posiadane:
Mi?so: ~
Kamienie: ~
Inne: Eliksir zwi?kszaj?cy inteligencj?; Eliksir Lecz?cy rany ci??kie; Zielona ?uska G?osu Zapomnienia; Liliowy pukiel futra Ga??zki Ja?minu; Bia?e pióro z czerwonymi znaczeniami ?nie?nego Kolca; C?tkowane br?zowe pióro Bezkresnej Galaktyki; Bia?o z?ota ?uska Dwuznacznej Aluzji
PH: 2
Galeria:
By P?owy;By Krn?brny; By Piaskowa;By Arijka;By Wa?ka;By ZUSanna
Rhastath
A: S:2|W:2|Z:1|P:1
U: A, O:3|?l, Skr, MO, MA:1