A: S: 2| W: 2| Z: 5| I: 5| P: 3| A: 1
U: Pł,MO,MA: 1| Kż,L,S,B,A,O:2| Skr,Śl,M,W: 3| Lecz,MP: 4
Atuty: Spostrzegawczy; kruszyna; skupiony; uzdolniony; wybraniec bogów
Na szczęście dla Seraficznej gdy wysłała do mnie wiadomość, wracaliśmy z Kuramą z granicy. Byliśmy stosunkowo niedaleko, więc dość szybko znaleźliśmy się przy stawie. To, co zobaczyliśmy, było co najmniej szokujące. Kto mógł tak urządzić kleryczkę? I ją zostawić? Podbiegłam do niej i ostrożnie dotknęłam, a moja magia od razu przesondowała jej organizm. Moje ślepia zrobiły się nieco szersze. Delikatnie obróciłam ją na grzbiet, uważając na skrzydła. Kurama położył się, a łeb Seraficznej ułożyłam na miękkim boku mojego kompana. Przywołałam z groty kawałek jakiejś wilczej czy innej skóry, umoczyłam w oczyszczonej wodzie i przemyłam jej podbrzusze. Ostrożnie, aby nie pogorszyć jej stanu. Niemal od razu zabrałam się za przygotowanie ziół.
Najpierw napar z liści melisy. Obróciłam lekko łeb samicy i uniosłam. Upewniłam się, że napar jej nie poparzy i pomogłam jej go wypić. Sparzone płatki ostróżeczki, gdy nie parzyły, ułożyłam wzdłuż rany, na jej brzegach. Po chwili sparzyłam także płatki rumianku i poukładałam pomiędzy płatkami ostróżeczki.
Nic więcej nie mówiąc przyłożyłam łapę do jej barku i wysłałam wgłąb ciała magię. Zaczęłam od zamknięcia naczyń krwionośnych, które były uszkodzone. Oczyściłam całą ranę. Z brudu, którego było co nie miara, uszkodzonych i martwych komórek i wszystkiego innego, czego nie powinno tam być. Odnowiłam uszkodzone połączenia naczyń krwionośnych i otworzyłam je, by zregenerować także połączenia nerwowe. Po chwili zajęłam się regeneracją mięśni i uszkodzenia narządu płciowego. Wszystko, co nosiło znamiona uszkodzenia, było przez moją magię leczone. Działałam ostrożnie i powoli, starając się niczego nie pominąć. Usunęłam ognisko pieczenia i palenia, nawilżyłam wszystko, co mogło ulec otarciu. Zniwelowałam opuchliznę, upewniłam się, że nie wda się zakażenie. Na sam koniec połatałam skórę, sprawdzając, czy wszystkie mięśnie, narządy i inne tkanki są w dobrym stanie. Przyspieszyłam wzrost futra i łusek i przyjrzałam się podbrzuszu samicy.
Licznik słów: 289
Zbawienna | Kurama
Karta Osiągnięć
Zioła
Atuty:
~ Spostrzegawczy – Jednorazowo +1 do Percepcji;
~ Kruszyna – Smok uzyskuje status sytość po zjedzeniu 3 jednostek mięsa zamiast 4. Polowanie jednak trwa normalnie, do zdobycia 4 jednostek mięsa;
~ Skupiony – Smok lecząc z maksymalną ilością ziół ma -1 ST do pierwszego etapu leczenia ran.
~ Uzdolniony – Smok może osiągnąć poziom 5 dwóch Atrybutów, nie może jednak mieć żadnego A na poziomie 4 i jedynie dwa A na poziomie 3.
~ Wybraniec bogów – Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek, misję czy polowanie (w polowaniu łowcy raz na dwa tygodnie, uzdrowiciel może używać tego atutu raz na tydzień bez względu na miejsce w fabule, atut tyczy się wtedy obu etapów leczenia).
Kurama
Atrybuty S: 1| W: 1| Z: 1| I: 1| P: 2| A: 1
Umiejętności A: 1| O: 1| Skr: 1| Śl: 1