A: S: 2| W: 2| Z: 1| I: 1| P: 1| A: 2
U: Pł: 1| MO,MA,L,W: 2| M,MP,B,Śl,Kż,Skr,S: 3| A,O: 4
Atuty: Wytrwały; Chytry Przeciwnik; Czempion; Utalentowany
Nie można powiedzieć, że Piaskowa była dobrym przykładem Ognistego, ale ponieważ nie patrzyło się na stado poprzez pryzmat jednego smoka, Pustynia nie musiała się martwić, że to przez jej osobę, ktoś negatywnie je odbierze. Jeżeli ktoś bratał się z Ogniem, zapewne miał okazję poznać więcej temperamentnych smoków, chociaż nie dało się ukryć, że w ślepiach wielu gadów to Cień był stadem, które najwierniej pasowało do jego opisów. Pustynia nie była jednak jednym ze smoków które przejmowały się jakimiś opisami. Każdy smok był dla niej zupełnie odrębną jednostką i chociażby uratował ją setki razy, czy też próbował zabić podczas snu, nie polepszy ani nie pogorszy to jej odbioru całego stada.
Na szczęście Heulyn zdecydowała się wyjaśnić swoje pytanie, bowiem zakłopotanie Piaskowej, przez chwilę sięgnęło naprawdę wysokiego poziomu. Nie było tego po niej widać, zresztą jak zwykle, ale w chwili kiedy pytała o sprostowanie, wydała się jeszcze sztywniejsza. A może to tylko złudzenie?
–Nie powiem, że sama mam wiele na gh-głowie, ale też niezbyt za tym nadążam. Myślałam o tej wojnie Życia i Wody, albo samym ross-rozpadzie Życia– wbiła wzrok w taflę wody, przypominając sobie Oczko, albo smoki, których zapachy co raz częściej stawały się wymieszane. Skomplikowane było to wszystko. Po chwilo znów podniosła wzrok. Nie cierpiała mówić, kiedy nie patrzyła komuś w ślepia –Albo elf-elfy. Nadal niewiele o nich wiem, a wydaje mi się, że są smoki które regularnie się z nimi spot-spotykają– nie była pewna czy może mówić o sytuacji która wydarzyła się w Ogniu, ale ponieważ temat elfów również ją nurtował, zdecydowała, że go poruszy. Większość wydarzeń które były dla niej zagadkowe nie należały niestety do łatwych rozmów, nie dlatego, że same w sobie były trudne, ale ponieważ Piaskowa często nie radziła sobie z rozpoznawaniem intencji niektórych smoków. To dręczyło ją najbardziej, ale nie spostrzegła, żeby ktokolwiek szczególnie przejmował się odczytywaniem czyjegoś wyrazu, albo doszukiwaniem się podtekstów w wypowiedziach; więc uznała, że pytanie o to, może być nie na miejscu. Samymi plotkami niezbyt się interesowała. Oczywiście, trafiały do jej głowy, a samica brała je pod uwagę, kiedy przychodziło do konfrontacji z jakąś sytuacją, ale nie zmieniało to jej, raczej sceptycznego podejścia. Każdą informacje musiała usłyszeć z co najmniej kilku zupełnie różnych źródeł, żeby samodzielnie ją zinterpretować.
Trwała, więc w zastanowieniu, czy jest jeszcze cokolwiek, co mogłaby powiedzieć samicy na temat wydarzeń, ale wyszło na to, że znowu niewiele znalazła.
–A co do akh-aklimatyzacji. Jestem stadzie już od... dosyć dawna, więc nie sądzę, żebym miała z nią jakieś problemy. Kasz-każdy z nas jest inny, a to, że ktoś urodził się lub ps-przybył do jakiegoś stada, nie determinuje jego charakteru. Zapewne w niektórych momentach jest to pom-pomocne, ale nie powinniśmy oczekiwać, że wszyscy będą podlegać opisom stad– przypomniała sobie Wizję i Jad, którzy kojarzyli jej się z bardzo walecznymi smokami, ale nie potrafiła określić czy byli porywczy –Myślę, że w Ogniu są smoki o których myślisz, ale faktycznie, możliwe, że ja do nich nie należę– a może? –Ale lubię ak-aktywności fizyczne– dorzuciła, jakgdyby miało to coś zmienić. Piaskowa w walce była zdecydowanie szybsza, jej decyzje bardziej bezwzględne, a ona z satysfakcją rozrywała ciała przeciwników. Nie było ich w prawdzie wielu, ale miała nadzieję, że w niedalekiej przyszłości uda jej się to zmienić. Tak czy inaczej, trudno było stwierdzić, że zachowanie podczas potyczki przekładało się w jakikolwiek sposób na charakter Piaskowej. Tak jak zauważyła Heulyn, była do bólu flegmatyczna.
–A ty? Sądzisz, że pasujesz do Cienia, pod względem tego jak pos-postrzegają go inne smoki?-mówienie o sobie zdecydowanie nie sprawiało takiej frajdy jak słuchanie, więc Pustynia ucieszyła się, że w końcu mogła zadać jakieś sensowne pytanie.
Licznik słów: 593
Płomień Pustyni [/url] | Oddech Pustyni | Piaskowa Łuska | Piasek
Chwilowo nie prowadzę nauk!
Jeżeli nie odpisałam w ciągu trzech dni, nie bójcie się wysłać notki z przypomnieniem :3

Atuty:
Wytrwały
Chytry przeciwnik | (+ 1 ST dla przeciwnika)
Czempion | (+ 1 sukces do ataku fizycznego)

Piaskowa w wykonaniu innych ♥