A: S: 2| W: 3| Z: 5| M: 1| P: 3| A: 2
U: B,L,W,Pł,M,A,O,Kż,MP,MA,MO: 1 | Śl,Skr: 2
Atuty: Zwinny, Chytry Przeciwnik, Poszukiwacz, Wybraniec bogów
To prawda, potrzebuje zastępcy. Zastanawiał się już nad tym długo, może nawet za długo jak na taką pozornie prostą decyzję. „Weź kogoś kogo darzysz szacunkiem”, to dość obszerna grupa. Może problem polegał na tym, że Korona lubił zbyt wiele smoków ze swojego stada. Może oprócz jednego starszego, wszyscy byli mu jak rodzina, darzył wszystkich szacunkiem i zaufaniem. Miał swoich ulubieńców, ale bał się też podejmować pochopnej decyzji.
– Wiem, że mogę winić tylko siebie za cały ten bałagan, ale miałem nadzieję, że będzie trochę lżej. Inni przywódcy nigdy nie wyglądali na zmęczonych, albo zdenerwowanych. Może też ja za bardzo przejmuje się niektórymi rzeczami, za dużo wybiegam w przyszłość.– Powiedział wzdychając, ciężko było mu się uspokoić od kiedy dostał wszystkie te obowiązki.
– O pomoc jest łatwo, prawda. Ale o dobrą pomoc, nie zawsze. Wybranie zastępcy nie jest takie proste, wiele spraw opiera się na tym wyborze. Mam wrażenie, że jeżeli podejmę decyzję zbyt pochopnie, to będę potem żałował, co nie pomoże z moją obecną sytuację mentalną. Ale jego brak też mi zaczyna przeszkadzać i tworzy się błędne koło…– Urwał, słyszalnie zaczynając się martwić coraz bardziej. Zrobił kilka kontrolowanych wdechów i wydechów i kontynuował spokojne.
– Nie chce popełnić błędu już na samym początku rządzenia. Ale są sprawy, w których nie mogę sięgnąć po poradę. Tych obawiam się najbardziej.– Zrobiło się trochę poważnie, a dalszy temat też nie wyglądał, jakby miał to zmienić.
– Zdrajcy są ciężkim tematem, zwłaszcza, że prawie nic nie wiem o ich dezercji. Jako zastępca słyszałem tylko imiona, ale nigdy motywacje. Kazano mi podejmować decyzję o życiu i śmierci kiedy nie wiedziałem nic, o osobie którą skazywałem. Zdrajca przestaje być kimś z motywacjami, widziany jest jedynie jako potwór gotowy zabić własną rodzinę.– Powiedział smutno, chyba naprawdę było mu szkoda wszystkich tych smoków. Wiele z nich nie zasługiwało na te tytuły, ale jednocześnie zapracowali sobie na nie. Kolejna skomplikowana sprawa, wymagająca więcej wyrwanych włosów z grzywy niż jest to warte. To chyba motyw przewodni każdego rządzącego, walka nie warta mięsa. Przeskoczyli na rodzicielstwo, co w obecnym stanie emocjonalnym ziemskiego nie wróżyło dobrze.
– Nie jestem jego ojcem, wolę określenie opiekun. Jakoś czuje się ze sobą lepiej gdy nie słyszę tego określenia skierowanego w moją stronę. Zawsze wydawał się być zadowolony z tego co ma, co mnie cieszy. Sam tak nie miałem za młodu, więc on zasługuje na coś lepszego. Mam nadzieję, że naprawdę jest szczęśliwy, tego tylko chce. Ale może będzie lepiej, jeżeli będę dla niego tylko przewodnikiem. Pokaże mu jak wygląda świat i z resztą poradzi sobie sam. Chyba nie jestem najlepszym wzorcem do naśladowania, nie na dłuższą metę.– Dalej martwił się, popełnić błędy swojego ojca, dlatego też wahał się rozmawiać z synem. Co jeżeli upodobni się do niego, tak jak Korona upodobnił się do swojego taty. Kolejna rzecz, wymagająca uwagi i rozwagi, oraz ponownie sprawa, w której nie ma co liczyć na poradę.
Licznik słów: 477
"Sometimes it's best to stop and appreciate the little things."~James "Smoke" Porter»Chytry Przeciwnik W czasie pojedynku//raz na dwa tygodnie w polowaniu/wyprawie/misji
smok może utrudnić akcję swojego przeciwnika, który ma dodatkowe +2 do ST Następne użycie (20.05)»Poszukiwacz Raz na tydzień w polowaniu/misji smok ma 1 dodatkowy sukces do testów na Percepcję (niepołączonych z żadną umiejętnością). Następne użycie (21.10)
Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona. »Wybraniec bogów Smok ma dodatkowy 1 sukces przy rzutach na dowolnie wybraną przez siebie akcję raz na pojedynek/dwa tygodnie polowania/misji/bitwy/dla uzdrowicieli raz na tydzień w dowolnie wybranym miejscu. Następne użycie (19.05)
Narracja #7a4c25 • Dialogi #609170 • Mentalna #ab2c44