Culli

Miejsce, gdzie smoki zwracają się do sil wyższych.
ODPOWIEDZ
Łaknący Przyjemności
Czarodziej Ziemi
Głodomor
Czarodziej Ziemi
Awatar użytkownika

[???]
Stado: Ziemi
Wzrost: 1.96
Księżyce: 43
Rasa: Rajski x Północny
Opiekun: Barwy Ziemi & Powiernik Pieśni
Mistrz: Niebanalnie Kuszący
Partner: Poluje
Kompani

Culli

Post autor: Łaknący Przyjemności »
A: S: 1| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: W,B,Pł,L,A,O,Kż,Śl,Skr,MP,Prs: 1| MA,MO: 2
Atuty: Pechowiec, Empatia, Zaklinacz
  Rada od Tatka, by się pomodlić nie była głupia. Spojrzałem wpierw na niego, potem znów na piękne smocze lico wykute w marmurze. Te złote oczy, które potrafiły przyciągnąć uwagę nie jednego smoka, porwać ich dusze i zawładnąć umysłami... Nieświadomie zrobiłem kolejne kroki, by być pod jej łapami. Zapatrzony w nią, w jak najsmaczniejszy i niedostępny kąsek.
Jesteś naplawdę ładna... – wysepleniłem z podziwem. Stałem chwilę w milczeniu i posadziłem swój kuper na zimnej posadzce. Mój wzrok był utkwiony w złotawych oczach posągu bogini Piękna. Chciałbym móc, chociaż w jakimś ułamku dorównywać jej pięknem. Móc swoim spojrzeniem tak przyciągać zwrok innych dusz. Czy to smoków, czy innych nie smoczych istot... To byłoby straszne, a zarazem intrygujące... W niczym się nie wyróżniam na tle swojego rodzeństwa. Tylko jem i ćwierkam... Chciałbym być w czymś dobry... Wyróżniający się...

// Nytba

Licznik słów: 139
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
551 Pechowiec: po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji. Bonus sumuje się do 3 porażek z rzędu.
Empatia: -2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi
Zaklinacz: stałe -1 ST do rzutów na obronę magiczną

Talima – Samica gryfa
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, L, A, O, S, Śl: 1
Nytba
Bóg
Bóg

Culli

Post autor: Nytba »
Do uszu Culliego dotarł szelest liści popychanych przez wiatr. Kiedy pisklak znalazł źródło dźwięku, zauważył pod piedestałem pojedynczy kwiat, który wyrósł na ziemi naniesionej do świątyni smoczymi łapami. Jego płatki były dalej schowane w pączku, prześwitując lekko niebieskim kolorem. Czy zarówno on jak i Culli nie potrzebowali tego samego?

Licznik słów: 49
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
ODPOWIEDZ

Chcesz dołączyć do gry?

Musisz mieć konto, aby pisać posty.

Nie masz konta? Załóż je, aby do nas dołączyć!
Zapraszamy do wspólnej rozgrywki na naszym forum.
Rozwiń skrzydła i leć z nami!

Zarejestruj się

Logowanie

Wróć do strony głównej