Urok Milczenia

Miejsce, gdzie smoki zwracają się do sil wyższych.
ODPOWIEDZ
Siewca Gór
Łowca Ziemi
Ramzy Śnieżny
Łowca Ziemi
Awatar użytkownika

Rodzina Galeria Muzyka
Pieces of a shattered dream
Stado: Mgieł
Wzrost: 2 m
Księżyce: 65
Rasa: górski olbrzymi
Kompani

Urok Milczenia

Post autor: Siewca Gór »
A: S: 5| W: 3| Z: 4| M: 1| P: 3| A: 3
U: W,B,Pł,L,Prs,O,MP,MA,MO,Śl: 1| Skr,Kż: 2| A: 3
Atuty: Regeneracja; Wierny Druh; Trudny Cel; Lekkostopy; Nieulękły; Otoczony;
W sumie nigdy nie bywał w świątyni, pewnie dlatego, że ciągle tylko polował. Poranne słońce – polowanie, wieczorny zachód – polowanie, ceremonia – polowanie... zaczynał już też poważnie wychodzić z wprawy jeśli chodziło o podryw bo coś mu ostatnio nie szło. Może był zbyt bezpośredni? Dlatego w sumie zaczął ćwiczyć gotowanie. Niektóre smoki lubiły coś więcej poza mięchem i kością. On był prostym samcem, lubił szpik, ale jeśli odnajdywanie nowych technik podawania posiłków mogło mu pomóc ocieplić nieco swój wizerunek. Czemu nie!

Przybył do posągu boga łowów bo skoro ciągle na łowach siedział to uznał iż było to odpowiednie miejsce dla niego. Poza tym ostatnio renoma Mglistych jako tych niewierzących... jakoś bardzo skusiła go do pojawienia się w świątyni na przekór innym. Przed posągiem położył grube futro żubra i odchrząknął.
– Nie wiem od czego zacząć bo nikt nigdy mnie nie uczył rozmowy z bóstwami. Mmh. Jesteś opiekunem łowów więc zacznijmy od tego, że mam cholernego pecha do dużej zwierzyny. Gdybyś mógł coś z tym zrobić byłbym wielce zobowiązany. Nie byłbym taki pożądliwy gdyby nie fakt, że mam od wielu księżyców całe stado na swoim karku. A jak się domyślasz smoki żrą jak to smoki, dużo.
Zrobił pauzę. Czy powinien aż tak bezpośrednio rozmawiać z bóstwem? Pochylił lekko łeb i potarł łapą kark.
– Może źle zacząłem. Ta skóra jest z nie licznych polowań kiedy już udało mi się trafić na coś większego. Jest dla ciebie chociaż ty pewnie masz co tylko zechcesz. Domyślam się, że mógłbym wytrenować się lepiej, ale jak miałbym sprawić, że będę częściej wpadał na grubego zwierza?
Wstał i zaczął chodzić przed posągiem nie mogąc usiedzieć w miejscu.
– Nudzi mnie ciągłe polowanie na bezbronne zwierzęta Thaharze. Nie po to ćwiczyłem się w walce by gonić tylko za sarnami i żubrami, a tylko tego ode mnie oczekują. To frustrujące. To znów to samo co było z matką. Robię coś bo to słuszne i tak trzeba.
Wziął kamyk i rzucił nim gdzieś w głąb świątyni z irytacją. Jakby mówienie trochę mu pomogło?
– Chcę polować na dzikiego zwierza. Raz udało mi się dopaść chimerę. Potężne i piękne zwierzę. Takie które zaniepokojone mogłoby mnie zgładzić. Proszę daj mi siłę, cierpliwość i szczęście bym mógł zapolować na coś godnego doświadczonego łowcy. Mimo iż nie mam nawet kryształu stworzonego z twoim błogosławieństwem... dzięki swojemu stadu...
Warknął ostatnie pod nosem bo po tylu samotnych wyprawach i wykarmieniu wielu smoków przez wiele księżyców czuł się jak doświadczony łowca. Czuł frustrację i zmęczenie, ale faktycznie mówienie... pomogło.

• Thahar

Licznik słów: 415
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
Obrazek
» Regeneracja «
raz na tydzień obniżenie powagi wszystkich ran wybranego stopnia o jeden
» Wierny druh «
przyleciał za nim wyjątkowo nie dla mięsa
» Trudny Cel «
+1 ST do ataków fizycznych przeciwnika, drapieżniki atakujące fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
» Lekkostopy «
trzy razy na miesiąc +2 sukcesy do Skradania
» Nieulękły «
smok ma pierwszy ruch w walce, a przeciwnik ma +1 ST w pierwszej turze
» Otoczony «
możliwość walki z dodatkowym przeciwnikiem/zwierzyną za cenę +1 ST
Thahar
Bóg
Bóg
Awatar użytkownika

Urok Milczenia

Post autor: Thahar »
Urok Milczenia poczuł przyjemne ciepło, które spłynęło na niego, kiedy odmawiał swą modlitwę. Na początku delikatne, ledwo zauważalne, ogarniało go coraz pełniej, niczym smok, który właśnie postanbowił go utulić. Czuł sie sluchany; czuł, że ktokolwiek tutaj był, bierze do serca każde jego słowo, co na koniec spotkało się z cichym pomrukiem.

Pomrukiem zrozumienia.

– Niezwykle przykro mi to słyszeć. Brzmisz jak smok, któremu nakazują być kimś innym, niż on sam chciałby zostać – odezwał się Thahar. – Ostatecznie jednak pamiętaj, że to ty podejmujesz decyzję, jaką ścieżkę obierzesz. Oni mogą gadać, ale nie będą żyć za ciebie – starał się rozpogodzić Ramziego. – Jeżeli chcesz więc szukać dużego zwierza, zrób to! Jeśli chcesz pojedynkować się z silnymi drapieżnikami, wystarczy dobrze się rozglądać. A jeśli chcesz naprawdę ambitnego wyzwania... wiesz, Viliar chętnie znajdzie ci dobre towarzystwo. Choć ja bym mu w pełni nie ufał, bo jeszcze okaże się zbyt dobre – zażartował. – Nie mogę przyjąć twojego podarku, nie byłoby w porządku zabierać od tego, który i tak ma niewiele. Modlisz się jednak dobrze, tak, jak trzeba: szczerze. Nie bój się wracać, kiedy coś ci leży na sercu. A w futrze możesz sam chodzić na polowania; drapieżniki też chętnie szukają dużego zwierza, a nuż zapach żubra je skusi! – zakończył wesoło, Ramzy jednak czuł, że jeśli chciałby jeszcze kontynuować, Thahar będzie chętny na rozmowę!

Modry Kolec

Licznik słów: 225
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
Siewca Gór
Łowca Ziemi
Ramzy Śnieżny
Łowca Ziemi
Awatar użytkownika

Rodzina Galeria Muzyka
Pieces of a shattered dream
Stado: Mgieł
Wzrost: 2 m
Księżyce: 65
Rasa: górski olbrzymi
Kompani

Urok Milczenia

Post autor: Siewca Gór »
A: S: 5| W: 3| Z: 4| M: 1| P: 3| A: 3
U: W,B,Pł,L,Prs,O,MP,MA,MO,Śl: 1| Skr,Kż: 2| A: 3
Atuty: Regeneracja; Wierny Druh; Trudny Cel; Lekkostopy; Nieulękły; Otoczony;
Zaskoczyło go to ciepło i przez chwilę nawet dumał czy coś podobnego powinien czuć też od smoków. Rodziców czy przeszłych partnerek. Było zaskakująco komfortowo jakby nie gadał tylko do posągu korpulentnego smoka.

Drgnął słysząc pomruk. Dobra tego spodziewał się jeszcze mniej.

Pokręcił łbem uśmiechając się z lekka pod nosem.
– Przybyłem do ciebie nie do Viliara najwyższy Thaharze. Nie potrzebuję pojedynkować się z jego abominacjami które tylko z wyglądu przypominają faktycznie stworzenia. Zresztą cóż to za przyjemność wyjść na arenę gdzie czeka na ciebie coś co chce cię zabić. Gdzie przyjemność z faktu, że ujrzałeś ślady krwi mantykory na ziemi czy pióra gryfa w koronach drzew. Podążenie po takich śladach w ciszy i skupieniu by następnie zobaczyć przed sobą dzikie stworzenie które zapolowałoby na nas tak samo jak my na nie.
uniósł łapę do piersi i zacisnął ją lekko w pięść
– Jestem łowcą i łowcą zostanę Thaharze.
powiedział pewnym siebie głosem, zrobił tak tylko dlatego że usłyszał żart boga. To go jakby nieco ośmieliło.

– Hm niby mam tak wyczulone zmysły, że zawsze jestem w stanie zaatakować pierwszy w walce... może ten pomysł z zapachem zwierzyny łownej nie jest taki zły. Dzięki ci Thaharze nie uznam więc twojej odmowy przyjęcia prezentu jako czegoś złego. – pochylił łeb przed posągiem

– Posunąłem już pewne kroki ku temu by być może... uzyskać twoje błogosławieństwo od waszych proroków jakkolwiek dziwnie by to nie zabrzmiało skoro właśnie z tobą rozmawiam. Mimo iż czuję adrenalinę na myśl o polowaniu na drapieżniki nadal muszę karmić stado zawsze byłem dość... obowiązkowym i słownym smokiem. Obiecałem sobie też opiekę nad siostrą dopóki będziemy poza Wolnymi Stadami. Hm, ona chyba do końca nie widzi tego w takim sposób... – zacisnął na moment pysk i pokręcił łbem
– Wybacz nie z tym do ciebie przybyłem.

• Thahar

Licznik słów: 297
Link:
BBcode:
Ukryj linki do postu
Pokaż linki do postu
Obrazek
» Regeneracja «
raz na tydzień obniżenie powagi wszystkich ran wybranego stopnia o jeden
» Wierny druh «
przyleciał za nim wyjątkowo nie dla mięsa
» Trudny Cel «
+1 ST do ataków fizycznych przeciwnika, drapieżniki atakujące fizycznie nigdy nie zadadzą kryta/śmiertelnej
» Lekkostopy «
trzy razy na miesiąc +2 sukcesy do Skradania
» Nieulękły «
smok ma pierwszy ruch w walce, a przeciwnik ma +1 ST w pierwszej turze
» Otoczony «
możliwość walki z dodatkowym przeciwnikiem/zwierzyną za cenę +1 ST
ODPOWIEDZ

Chcesz dołączyć do gry?

Musisz mieć konto, aby pisać posty.

Nie masz konta? Załóż je, aby do nas dołączyć!
Zapraszamy do wspólnej rozgrywki na naszym forum.
Rozwiń skrzydła i leć z nami!

Zarejestruj się

Logowanie

Wróć do strony głównej