A: S: 2| W: 1| Z: 1| I: 4| P: 1| A: 1
U: P,W,Skr,Śl: 1| L,S :2| B,O,MP: 3| A: 4| MO: 5| MA: 6
Atuty: Inteligentny; Niezdarny wojownik; Mistyk
Drgnąłem lekko, gdy znalazł się przy mnie. Tej reakcji chyba nigdy się nie pozbędę, ale chyba nie można mnie za to winić, prawda? Może stąd bierze się też moja niechęć do walki fizycznej.....Ah, ci Równinni, chyba nigdy nie zapomnę o tamtym dniu. Skrzywiłem się lekko. Roztargniony spojrzałem na Czarnego. Coś co może mu się przydać? Niech pomyślę....
Ej! Żeby pomyśleć, muszę mieć chwilę spokoju, a on mnie tu atakuje! Zamachnął się na mój nieszczęsny łeb, jakby to była kukła z trocin. No dobra, może trochę przeginam, ale co tam. Szybko padłem na ziemię unikając ciosu. Leżałem u stup Czarnego, a gdy jego łapa trafiła w próżnię wstałem spokojnie.
-To, że najlepiej atakować miejsca najczulsze, takie jak krtań, tętnice, zapewne wiesz. Atak w oczy jest skuteczny, podobnie jak atak w nos. To z podstaw.– zamilkłem na moment przypominając sobie swoją pierwszą lekcję ataku- Jeśli bazujesz na zręczności stosuj ataki oparte na precyzji i szybkości. Wiesz jakie to? – spojrzałem na niego i nie czekając na to aż się odezwie sam sobie odpowiedziałem- przede wszystkim ugryzienia, cięcia pazurami. Z kolei jeśli bazujesz na sile trzymaj się takich ataków, które mogą połamać kości, a więc wszelkie uderzenia ogonem, łapami, kopanie, nawet zianie ogniem możesz tu włączyć, ewentualnie miażdżenie za pomocą szczęki, ale to jest kwestia dyskusyjna. – kolejna krótka przerwa. -To na czym bazujesz, na sile czy zręczności? – zapytałem Czarnego wpatrując się w niego twardym wzrokiem. O! Chyba mam fajne pytanie! -Powiedz mi, czy wiesz jakie smoki nie powinny używać szarży na inne?– pytanie banalne, ale skoro Czarny chce teorii to dostanie ją w pełnej krasie.
Licznik słów: 264
Przedmioty Posiadane : P: 51/4 mięsa, 1/4 owoców
K: perła, rubin, nefryt, jaspis, cytryn, bursztyn, akwamaryn, szafir, rubin, szmaragd, 2x diament, 2x opal, 3x agat, 3x ametyst
Inne: eliksir ulepszający wytrzymałość, eliksir leczący rany ciężkie, eliksir leczący rany średnie, tajemnicza księga, naszyjnik z ciemnym kamieniem
PH: 5:
Atuty:
Inteligentny- Jednorazowo +1 do Inteligencji
Niezdarny Wojownik-Kiedy smok jest atakowany fizycznie, atakujący ma dodatkowe +1 do ST. Umiejętność uniemożliwia zostanie wojownikiem i łowcą.
mistyk -Raz na walkę smok ma 1 dodatkowy sukces do ataku magicznego. Dodatkowo raz na miesiąc podczas modlitwy w świątyni otrzymuje dar od swojego patrona.
Jeśli gdzieś nie odpisuję przez 48 godzin to kopcie mocno na pw
Honor to stroma wyspa bez brzegów. Nie można na nią wrócić, gdy się ją już opuściło.