A: S: 4| W: 3| Z: 4| M: 1| P: 3| A: 4
U: W,Pł,Prs,Kż,MP,MA,MO,O: 1 | A,B,Śl: 2 | Skr: 3
Atuty: Ostry Słuch, Szczęściarz, Przyjaciel natury, Znawca Terenów, Opiekun
– Mości Herman czujniejszy ode mnie, brawo gałganie. – pochwalił kompana i wręczył średniej wielkości ukleje. Herman trąbiąc, tym razem wesoło, zjadł od razu całą rybę, wpierw podrzucając ją do góry, następnie łapiąc i połykając w całości, czyżby to pelikan, czy żuraw? W sumie czemu nie oba? Próbował już być nawet orłem! Po spałaszowaniu nagrody, powrócił do lekkiego stroszenie piór, i obserwowania nieznajomej.
– Raczej zaskoczyłaś, niż przestraszyłaś. – odwarknął. Przecież Szalejowy Kolec, wojownik ziemi nie boi się niczego! No, może za wyjątkiem wysokośc.. cicho, niczego znaczy, że brak, i koniec.
– Tworzę różne figurki z drewna, jedną zgubiłem gdzieś w trawie, jak mnie zaskoczyłaś. Mam przy sobie inne, jak chcesz zobaczyć. – powiedział, z lekką dozą zadufania w głosie, jednak już dużo spokojniej. Wyciągnął jedną, swoją ulubioną.
– Oto Gwieździsty Astral, piastun ziemi. Figurka niezwykle oddaje jego wygląd, obecny stan i takie tam. – odparł, parskając śmiechem.
No i zaprezentował, wyciągając drewnianą rzeźbę przed siebie na prawej łapie, próbując powstrzymać śmiech.
Ano, figurka była ciekawa, głowa za wielka, cielsko małe, ale z wielkim bebechem, rozstaw oczu za duży, i jedno wyżej, drugie niżej.
Rzecz jasna oddaje rzeczywistość idealnie, bez fałszu!
– Staremu się przytyło. – zaśmiał się, irytacja mu przeszła całkowicie.
Stado plagi, potwierdziły się jego przypuszczenia.
– Stado plagi.. Czy to prawda, że zjadacie własne pisklaki, jak się zdenerwujecie? Mogę mieć fałszywe informacje. – zapytał, sprawnie kryjąc ironię, brzmiąc zupełnie wiarygodnie. Tylko w oczach świeciły mu się wesołe ogniki.
Herman, nie rozumiejąc wahań nastroju kompana, nastroszył się jeszcze bardziej i wydał nieco głośniejszej ostrzegawcze trąbienie.
Licznik słów: 257
Atuty
Ostry słuchdodatkowa kość do testu Percepcji opartego na słuchu (zwierzyna, drapieżnik)Szczęściarz 1 sukces zamiast niepowodzenia raz na 2 tygodnie Przyjaciel natury drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze Znawca terenów znalezienie 4/4 pożywienia / kamienia / 6 liści/5 korz. zioła raz na polowanie/wyprawę/2 razy na polowanie łowcy
Opiekunstałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu ThemeDorosłykolor dialogów – 00FFFF
Kalectwa – Brak skrzydeł, niemożność lotu.