A: S: 1| W: 2| Z: 5| M: 4| P: 3| A: 2
U: B,Pł,L,A,O,W,MP,MO,MA,Kż,Skr,Śl,Prs: 1
Atuty: Boski Ulubieniec; Niestabilny;
Patrzyłem na zawstydzonego samca, a to był dosyć uroczym widok. Słodko się zawstydza. Lecz takie zawstydzenie, jest czymś dobrym. Wręcz pożądanym. Lekki, słodki uśmiech. Kolejne słowa tylko lekko wybiły mnie z rytmu. Moje uszy drgnęły, a szczery uśmiech zakwitł mi na pyszczku.
– Tak, będę twoim kolegą. – delikatnie ugiąłem kark. Gdyż tego wymaga etykieta. Tego osobnika, można było czytać jak otwartą księgę. Czyżby kolejny krewny Khamsina i Korozji? Może, dla mnie lepiej. Takie smoki są naprawdę przyjazne i towarzyskie.
Jego kolejne słowa mnie zaintrygowały
– Nie wielu go lubi. Jest specyficzny, gryzący w nozdrza. Dla mnie nie ma nic lepszego, niż moment kiedy wietrzę grotę ze smrodu wytrawiania skór i odstaje rześki powiew mięty, kaliny, lulka, jałowca i lawendy. Taka mieszanka zapachów nie jednego doprowadziłaby do kichania. – sam przekrzywiłem głowę i konstytuowałem swój wywód. – Mając smocze życie w rękach, trochę inaczej patrzę na świat. Widzę jego delikatność, brutalność i wymaganie perfekcjonizmu. Lecz nawet pomimo starań, czasem Aterala przyjdzie po duszę smoka. Nie każdego jesteśmy w stanie uleczyć. TO najbardziej nas boli. Niektórzy z nas idą w szczery ból i odcięcie się od uczuć, zaś inni reagują emocjami. Różnymi emocjami... – mówiąc to, mój uśmiech zmienił się na kokieteryjny, a spojrzenie lekko głodnawe. Oblizałem lekko pyszczek, a na mój nos spadła pierwsza kropla wody.
– Chodźmy. U progu groty, jest lekkie podwyższenie. – odwróciłem się od niego i ruszyłem przed siebie. Łapą pokazałem mu, by ruszył za mną. Z ćwierć lotu od poprzedniej lokacji, znajdowało się zagłębienie. Mały pagórek, pusty w środku. U jego podnóża było zagłębienie, mogące pomieścić dwa duże smoki. Maddarą wyczarowałem owcze runo, na którym porządziłem swój zad i klepnąłem w wolne miejsce obok mnie. Skóra, była ta umiejscowiona, że nas nie zmoczy, a parę łusek przed nami pada deszcz.
Rzeczny Kolec
Licznik słów: 297
ᚢᛁᛊ ᛖᚣ ᚾᚣⲔᛁᛊⳖ ᚣᛒᛢⳘᚱᚧᚣᚳᚢᛊⳖ ᚱჍᛊᛈჍᛉᛧ Ⲕᚾᛜ́ᚱᛊⳖ ᛒᛉ ᛢᛖᛜⲔ ᚢᛁᛊ Ⴭᚱᛜᛒᛁᚳᛧ ᚹᚱᛜ́ᛒⳘⳖᚣᛈ ᚢᚣᚧᚣᛈ ჍᛉᛈᛁⳘ ⳖᚣⲔᛁᛢ ᛢᛊᚢᛢ
Main Theme | Berserk Theme | Głos Postaci
Atuty:
ʙᴏꜱᴋɪ ᴜʟᴜʙɪᴇɴɪᴇᴄ ᴅᴀʀᴍᴏᴡᴇ ʙʟᴏɢᴏꜱʟᴀᴡɪᴇɴꜱᴛᴡᴏ ɴᴀ ᴢᴡɪᴀᴅ – 27.05
ɴɪᴇꜱᴛᴀʙɪʟɴʏ ᴅᴏᴅᴀᴛᴋᴏᴡᴀ ᴋᴏść ᴅᴏ ᴍᴘ, ᴍᴀ ɪ ᴍᴏ, ᴡ ᴘʀᴢʏᴘᴀᴅᴋᴜ ɴɪᴇᴘᴏᴡᴏᴅᴢᴇɴɪᴀ – ʀᴀɴᴀ ᴄɪężᴋᴀ
|
|
Járnsax
Nocnica (samica)
S:1 | W:1 | Z:1 | M:2 | P:3 | A:1
B, MA, MO, Skr, Śl: 1
#19a56f
|
Ekwipunek
- Jedzonko:
– 3/4 mięsa
– 2/4 roślin
Błyskotki:
– opal
– perła
– rubin
– onyks
– granat
– bursztyn
Potki:
– chroniący przed atakiem fizycznym oraz magicznym
– usprawniający wytrzymałość
Runki:
– obrony przed pazurem
Fabularne
– brązowe krucze pióro
– duży słoik miodu
– mały srebrny dzwoneczek na sznureczku
– zwinięty tytoń
– zardzewiały kluczyk
– gruba kurtka z kapturem
– złoty klucz
– owoce pokrzyku wilczej jagody (silnie trujące)
– kościany talizman pokryty runami
– srebrny naszyjnik
– sakwa ze smoczego futra
– orkowy sztylet
#7f7187 | #ffbf00 | #bf00ff | #00ffbf – ludzki
Av by Sherinae | Av by Lampart | Av by AWL
Discord: @Shiro#8745