A: S: 2| W: 3| Z: 4| M: 5| P: 3| A: 3
U: Prs,B,Pł,O,A,W,MO,MA,Kż,Skr,Śl: 1| L,Lcz,MA: 2| MP: 3
Atuty: Pechowiec; Empatia; Obeznany; Wybraniec Bogów;
Zmęczenie, nieodłączna część mnie od kilku dni, musiała przesłonić mój umysł grubą tkaniną, bo kiedy wędrowałam ku Świątyni, zupełnie nie pomyślałam o tym, że... spotkam tu swoich współstadnych.
W planach miałam wszak odwlekając tą chwilę, możliwie jak najszybciej uzyskując cenę za usunięcie swojej hańby i ceny, jaką musiałabym za nią zapłacić.
Wstyd, to dominowało w moim sercu, tuż obok strachu zacieśniającego się wokół mnie, niczym szpony drapieżnej harpii. Oszpecona byłam świadectwem własnej porażki i naiwności, tą iskrą ufności, że słowem da się załatwić wszystko...
Wpatrywałam się nieruchomym wzrokiem w posąg bogini, otulając mackami Maddary zawiniątko ze skór na swym grzbiecie.
Nie byłam pewna ile czasu musiało minąć, gdy nagle dotarł do mnie głos, nawet nie zarejestrowałam echa kroków, zapachu, tylko głos.
Drgnęłam, uderzając ogonem na boki, uszy przylgnęły do czaszki, a wargi podwinęły się, ukazując rzędy zębisk.
Dałam się zaskoczyć, a jednocześnie poczułam się, jakby ktoś wylał na mnie kulę lodowatej wody.
Rzuciłam spojrzeniem na boki, spłoszona, a włos zjeżył się na moim karku. Bogowie, tylko nie to... jeżeli stracę jeszcze pracę swojego życia...
Przełknęłam nieco konwulsyjnie ślinę, stopniowo, chociaż nie bez trudu, rozluźniając się. Pozwoliłam, aby grzywa częściowo spłynęła na mój pysk, chociaż szyja wyprostowała się.
Poruszyłam nozdrzami, otwierając pysk, aby odpowiedzieć, gdy tknęło mnie, że już tego nie zrobię. Oblizałam więc wargi jagodowym jęzorem, robiąc miejsce samcowi, zaś Stribogia przesunęła się bliżej, kładąc łapę na moim udzie. Tak, tak. Spokojnie.
~ Wyruszyliśmy za szczelinę, natykając się na opuszczoną, jak się wydawało, wioskę, gdzie zaatakował nas dziki smok...padliśmy podczas ucieczki... Znalazły nas smoki Ziemi, które zmartwiły się nieobecnością ich wojownika. ~przez chwilę mało brakowało, a wyjawiłabym, że to ludzie nas osaczyli, gdy Gafa padła od ciosu czarnego. Nie chciałam tego zdradzać, nie powiedziałam o tym Gheinie... Wiedziałam, że wtedy po prostu ruszyłaby w tym stanie, szukając zemsty i najprawdopodobniej zginęłaby, próbując.
Kiedyś... kiedy dojdzie do siebie, powiem jej, na pewno...
Sciągnęłam nieco łopatki, patrząc w ślepia Horusa z determinacją.
~Dalej jestem w stanie leczyć, w końcu dojdę do siebie ~dodałam dobitnie, akcentując słowa.
Sięgający Nieba
Licznik słów: 336
 | | theme ⋇ głos ⋇ teczka postaci

⋟ Pechowa⋞
po każdym niepowodzeniu -1 ST do następnej akcji. Bonus sumuje się do 3 porażek z rzędu
⋟ Empatka ⋞
-2 ST do perswazji, -2 ST do nakładania więzi
⋟ Obeznana ⋞
używając przynajmniej jednego zioła więcej niż minimum, -1 ST do pierwszego etapu leczenia ran
⋟ Wybranka Bogów ⋞
raz na pojedynek/polowanie i wyprawę//2 razy na polowanie łowcy/tydzień w leczeniu + 1 sukces. Jeśli użyte do A/MA, kara +2 ST |
Stribogia [harpia] – niemechaniczny
Uwarzone Eliksiry
⋟ Ochronne ⋞
⊰ ⋆ ⊱ Przed Atakiem Fizycznym oraz Magicznym – 1
⊰ ⋆ ⊱ Przed Atakiem Fizycznym – 5
⊰ ⋆ ⊱ Przed Atakiem Magicznym – 4
⋟ Leczące ⋞
⊰ ⋆ ⊱ Lekkie – 0
⊰ ⋆ ⊱ Średnie – 0
⊰ ⋆ ⊱ Ciężkie – 0
Kryształy
⋟
– Pojętnego Ucznia
– Włóczykija (smok płaci za misję zwiadowczą o 1 kamień mniej)
– Kolekcjonera (aktywny – 07.12) (chroni przed omdleniem przez 2 tury)
– Zielarza (+ 1 sztuka o zbioru ziół)
– Obieżyświata
– Doświadczonego (aktywny) (smok może przebywać i polować na terenach specjalnych (głębiny) przez 6 tur)
– Ideału (aktywny) (błyskawiczne odnowienie zużytego Atutu)
– Szamana (smok otrzymuje w Warsztacie 15 sztuk wybranego zioła) ⋞