A: S: 5| W: 3| Z: 3| M: 2| P: 3| A: 4
U: W,B,L,Skr,MA,MO,MP,Kż,Śl: 1| Prs,Pł: 2| O,A: 3
Atuty: Regeneracja, Boski ulubieniec, Empatia, Tancerz, Magiczny śpiew, Utalentowany
Kiedy usłyszał, co się dzieje, natychmiast wzdrygnął się, zaniepokoiwszy. I zerwał się lotu, rzucając wszystko, pędząc w stronę miejsca, gdzie miał się odbyć pojedynek. Rejwach? I Egzekucja? I... I dlaczego Ofelia sugerowała, że miałby ja dobijać...? To jedno wzbudziło niepokój smoka, który może i nie był teraz w pełni sił, ale nie mógł zostawić tak spraw. Czyżby znowu to było jego drugie "ja" Proszka...? Czym prędzej przyfrunął na miejsce, obserwując zgromadzonych. Wylądował dość zamaszyście, tym razem odpuszczając sobie nadmiar gracji.
Zgromadzeni zapewne mogli doskonale zobaczyć widoczną na szyi smoka bliznę, pamiatkę po ranie, przez którą chwilowo musiał się ograniczyć do komunikacji maddarą.
"Wszystko w porządku, Rejwachu?" wysłał natychmiast przekaz mentalny do smoka. "Z którym z was rozmawiam?" zapytał, a następnie przeniósł wzrok na samicę.
"Bedę obserwował ten pojedynek, jeżeli jest nieunikniony. I na pewno będę cię bronił, gdyby cokolwiek złego miało się wydarzyć" przekazał jej. Choć w duchu miał cichą, tlącą się nadzieję, że może jednak w ostatniej chwili ocknie się ta lepsza natura Proszka. Ta ugodowa, ta, która nie dążyła do zwarcia...
"Mam nadzieję, że ostatecznie w tej walce wygra rozsądek" przekazał jeszcze na koniec Gradowi. I na tym zakończył, czekając, co wydarzy się dalej.
Huragan Popiołów Gwiezdna Egzekucja Grad Skał
Licznik słów: 202
Boski ulubieniec: darmowe błogosławieństwo na zwiad (ostatnie użycie: październik)
Empatia: -2 ST do perswazji, -2 ST do nakładania więzi
Tancerz: stałe -1 ST do rzutów na obronę fizyczną
Magiczny śpiew: raz na pojedynek/polowanie i wyprawę/2 razy na polowanie łowcy, odejmuje 2 sukcesy przeciwnika
Błysk przyszłości: ostatnie użycie – 18 listopada
Kompani:
Szczęk (amemait)
S: 3|W: 2|Z: 2|M: 1|P: 2|A: 1
B,Pł,Skr,Śl: 1|A,O: 2
Wicher (kirin)
S: 1|W: 2|Z: 1|M: 3|P: 2|A: 1
B,Pł,Skr,Śl: 1|MA,MO: 2
Kompan niemechaniczny:
Gwiazdor (czarny łabędź)