A: S: 2| W: 3| Z: 3| M: 5| P: 3| A: 4
U: B,L,A,O,W,Prs,MP,MO,Śl: 1| Pł,Skr,Kż: 2| MA: 3
Atuty: Wiecznie młody; Boski ulubieniec; Empatia; Przyjaciel Natury; Opiekun; Znawca Terenów;
Kalectwa: Niezdolność wysyłania mentalnych wiadomości i tworzenia dźwięków maddarą; niewyleczona nerwica +2 ST do akcji magicznych; +2 ST do testów fizycznych, nie może używać prawej tylnej łapy
Przyszedł z bardzo ważną sprawą do Erycala, gdyż nie tylko miał kalectwo do wyleczenia, ale też musiał zapytać o swój nos! Wziął więc wszystkie kamyczki ze sobą i udał się pod Ołtarz, a następnie położył je przez posąg boga uzdrowicieli.
"Ja na mój termin do leczenia, zapisałem się dwadzieścia księżyców temu! Sześć jaspisów przyniosłem, panie Erycalu. Nie mogę się doczekać, żeby zacząć mówić do córek. Tyle rzeczy do powiedzenia, tak mało słów, a właściwie wcale!" – Napisał na tabliczce i poczekał chwilę, zanim zada następne pytanie. Kolejna tabliczka (już wcześniej napisana, tak jak pierwsza!) pojawiła się przed bogiem, a jej treść mogła go zaniepokoić. Właściwie było to kilka tabliczek, gdyż Axarus przygotował mały "pokaz slajdów", żeby jak najlepiej wytłumaczyć, o co mu chodziło.
"Czy to możliwe, że mój nos jest opętany? I to nie przez byle kogo, czy to możliwe, że Tarram go opętał? To, to bardzo poważne pytanie, on próbował mnie zabić! Jeżeli tak, to musimy wyciągnąć z niego Tarrama, jak olbrzymią kozę z nosa." – Wskazał na gigantyczny, brązowy, włochaty lśniący, lewitujący, magiczny i jeszcze raz lśniący nos, który latał zaraz obok, przedstawiciel gatunku niuchaczy olbrzymich. Erycal mógł zobaczyć na pysku Axarusa (oprócz ewidentnego, długotrwałego szaleństwa), że w tym co mówi jest śmiertelnie poważny. No, a potem Mackonur zaczął pokazywać obrazki na tabliczkach, które no narysował własnym pazurem, dlatego nie były zbyt ładne, trochę karykaturalne.
Najpierw pokazał scenę bitwy ze szkieletem Tarrama w jeziorze, którą odbyli podczas szukania iskry Erycala. Czwórka smoków, czyli on, Pełnia, Fa... Fakt? Faq? Axarus nie pamiętał imienia, tak jak i tego należącego do Przywódczyni Ognia, która wtedy z nimi była. Czy to była Arakon? Arakil? Kairaki? Wszystko się już mieszało w głowie starszego łowcy.
Zaraz potem pojawiła się kolejna tabliczka, na której Przywódczyni Ognia jest pod wodą i Tarram próbuje ją opętać, ale wyglądało to trochę na rysunku, jakby strzelał w nią laserami i diabolicznie się przy tym śmiał. Kolejny rysunek przedstawiał Przywódczynię już wolną od jego wpływów... ale Nos Szyszki był wtedy przy szkielecie Tarrama, bo uderzał w niego nosem!!! Ostatnia tabliczka pokazywała, jak Tarram tym razem próbuje opętać demoniczny nos. To, co Axarus próbował przekazać Erycalowi to to, że co jeżeli dawny bóg śmierci nie opętał Przywódczyni, tylko najbliższą znajdującą się wtedy obok niego istotę, czyli... NOS SZYSZKI! Czy to możliwe, że w jego dziurkach nosowych kryło się ziarno zła Tarrama!?
Wszystkie rysunki po chwili znalazły się ułożone w odpowiedniej kolejności przed posągiem Erycala, żeby ten mógł dobrze przyjrzeć się dowodom. Niuchacz też był obecny, dlatego można było go zbadać i stwierdzić, czy był opętany. Niezbyt był zadowolony z tej wizyty tutaj, gdyż Axarus go oszukał. Powiedział mu, że idą razem jeść gruszki, a tak naprawdę to był podstęp i poszli do boga uzdrowień!! Dlatego fukał sobie pod nosem i niuchał zirytowany, ale jeszcze nie protestował, ani nie próbował uciec. Ostatnio zachowywał się nawet grzecznie jak na demoniczny nos chaosu, ale może tylko udawał i to część jakiegoś wielkiego planu przejęcia władzy nad Wolnymi Stadami? Łowcy smoków to był dopiero początek, preludium do rządów chaosu Niuchacza.
//6x jaspis za zdjęcie kalectwa +2ST do W; Niezdolność mówienia, ziania
Licznik słów: 516
| ❖Przyjaciel Natury❖ |
❖Empatia❖ |
| Drapieżniki nie atakują smoka jako pierwsze. |
-2 ST do perswazji , -2 ST do nakładania więzi |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ❖Wiecznie Młody❖ |
❖Opiekun❖ |
(W kwiecie wieku!)
Brak +2 ST po 110 księżycu |
Stałe -2 ST do wszystkich akcji kompanów. Kompani mają +1 turę na polowaniu. |
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
| ❖Znawca Terenów❖ |
Kompani niemechaniczni: |
| Znalezienie 4/4 pożywienia/kamienia/10 sztuk zioła 2x na polowanie. Zawsze znajduje minimum 2 osobniki w stadzie małej zwierzyny. |
✦Krabuś✦, ✦Stryjenka✦,
✦Tata✦
|
| ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ |
༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄ ༄
|
| ✦Teigan – Wilczyca✦ |
✦Rogłowid – Widłoróg✦
|
S: 1| W: 1| Z: 1| M: 1| P: 3| A: 1
B, Pł, A, O, Skr, Śl: 1
|